El Sant Andreu desperta massa tard

28.09.2014 20:21

Alacant (T.Martínez).- El Sant Andreu ha perdut amb claredat a Alacant (2-0) contra l'Hércules, un dels favorits per ocupar zona de promoció a finals de temporada. Els homes de Pere Belmonte ‘Piti’ han jugat una primera meitat molt discreta en què el quuadre local ha marcat els dos gols que finalment han decantat el partit.

La intensitat de l’equip alacantí ha estat molt superior des del primer minut. Ha volgut la pilota des del primer minut i s’ha fet amb la possessió de l’esfèrica. Les seves accions eren llargues i s’ha instal·lat en camp rival amb molta facilitat. Així, amb els laterals projectats en atac i molta mobilitat de Chechu i Casares entre línies, han arribat les primeres ocasions.

I al minut 20, el primer gol del partit. En una jugada practicada als entrenaments, segons ha comentat el tècnic local Pacheta a la roda de premsa, Rafita ha centrat des del costat dret i Portillo ha rematat de cap al fons de la xarxa. En primera instància Morales ha estat a punt d’aturar la pilota, però quan l’ha rebutjada aquesta ja havia creuat la línia de gol.

Amb els quadribarrats tocats, l'Hércules ha castigat el Sant Andreu, que ha deixat més espais a la seva esquena. Així ha arribat el 2-0, de Adrià Granell, després d’una precisa passada en profunditat de Casares. L’extrem local s’ha plantat davant Morales i l’ha superat amb un toc subtil. En aquells moments els andreuencs no han pogut sortir de camp propi per la bona pressió local i la notable actuació del migcentre Lázaro, impecable en tasques de contenció i notable en la distribució.

La reacció del Sant Andreu ja ha arribat tard. Els visitants han pogut reduir les distàncies amb un xut de falta d’Ibon que ha aturat Chema i, després, han reclamat un penal sobre Calderón. Però sobretot han millorat a la represa, amb l’entrada de Ton Alcover i de Bruno, que han substituït Jefferson i Puerto. Lucas Viale ha passat a ocupar el lateral dret i Llamas, l’esquerre. Després Lucas ha ocupat el carril esquerre per culpa de les molèsties de Llamas, que ha marxat per deixar el seu lloc a Guzman.

A la segona part hi ha hagut un canvi d’actitud del Sant Andreu, que ha competit força millor i li ha disputat la possessió a l’Hércules. Però, tot i així, l’equip local ha defensat bé i ha evitat que els atacs quadribarrats acabessin en jugades de perill més enllà de les accions a pilota aturada. La imatge ha estat molt millor, però el porter Chema no ha hagut d’intervenir gaire. Ni tan sols s’ha pogut reduir distàncies per posar la por al cos als locals i, per tant, la visita al camp on, fa varies temporades, els quadribarrats es van proclamar campions, s’ha saldat amb una derrota, lògica, d’altra banda, pel potencial del rival.

Camp: José Rico Pérez. 2.500 espectadors.

Hércules: Chema, Rafita, Atienza, Alex (Pardo, 46’), Peña; Carlos Lázaro, Cuevas, Chechu (Martins, 70’), Casares, Granell i Portillo (Fernando, 66).

Sant Andreu: Morales, Llamas (Guzman, 55’), Jefferson (Alcover, 46’), Viale, Azparren, Lucas, Ibon, Calderón, Puerto (Bruno, 46’), Xavi Jiménez i Nuha.

Àrbitre: Sánchez Seco-Otero (madrileny). T.G.: Álex, Chechu, Cuevas, Martins, Pardo / Azparren, Lucas i Guzmán..

Gols: 1-0, Portillo (20’), 2-0, Granell (30’).