El Sant Andreu brilla a la Picornell

19.07.2014 14:54

Barcelona (G.Pérez).- Les piscines Bernat Picornell estan acollint aquests dies els campionats d’Espanya de natació, amb una important representació del CN Sant Andreu. I amb importants èxits pel club andreuenc. Així, aquest divendres Jéssica Valls va emportar-se l’or als 50 metres braça mentre que Juanmi Rando va penjar-se el bronze en els 100 metres esquenes. Èxits que també arriben a nivell col·lectiu, amb la primera posició dels 4x100 lliures femení.

Valls va dominar amb autoritat la seva prova. Als 50 metres braça, i amb una marca de 31.45 segons, que suposa un rècord dels campionats, va superar Conchi Badillo (CN Mairena Aljarafe) i Marina García (Mediterrani).

De la seva banda, Rando va ser tercer als 100 esquena. Va assolir una bona marca, de 25.78, però insuficient per superar Federico Grabich (25.60) i Miguel Ortiz (25.62), que van protagonitzar un apassionant duel.

La darrera prova de la jornada del divendres també va tenir protagonisme andreuenc. En concret, de l’equip format per Marta González, Laura Gálvez, Erika Villaécija i África Zamorano per nedar els 4x100 lliures femenins. Amb un temps de 3’49’’12, les representants del Sant Andreu es van imposar al Sabadell i al Moscardó i es van penjar l’or.

També cal destacar que dijous, primera jornada dels campionats, Erika Villaécija va guanyar la medalla de bronze en els 800 lliures, per darrera la campiona Mireia Belmonte i de Maria Vilas. En 200 papallona masculins, Marc Calzada va aconseguir la plata. Només el va poder superar Carlos Peralta, del Canoe. És el mateix metall que Rando va assolir als 100 esquena.

Als metalls individuals, cal sumar els d’equip, amb el bronze dels 4x200 lliures masculins. L’equip format per Víctor Goicoechea, Marc Calzada, Mario Navea i Arnau Rovira va quedar en tercera posició, només superats pel Bidasoa i pel Sabadell.

Els campionats també són júniors. I qui està brillant de nou és Àfrica Zamorano. Després de l’espectacular actuació a l’Europeu júnior, la nedadora andreuenca es va penjar dijous l’or dels 50 metres lliures i dels 100 esquena.