El Sabadell, primer rival a la Copa del Rei

03.03.2014 14:20

Barcelona (G.Pérez).- La Copa del Rei de waterpolo que es disputarà el proper cap de setmana a la piscina Pere Serrat ja té aparellaments. I el Club Natació Sant Andreu pot dir que ha tingut sort. El seu primer rival serà el Sabadell, en un duel que es preveu molt i molt equilibrat. Els de Xavi Julià han esquivat les boles més perilloses.

La seu del districte de Sant Andreu ha acollit aquest dilluns la presentació i, el que és més important, el sorteig de la Copa del Rei, que arriba a la seva edició número 28. Per cinquena ocasió, la Pere Serrat acollirà el gran esdeveniment del waterpolo espanyol i, per això, el quadre andreuenc parteix amb l’obligació de fer un bon paper. Per ara, es pot dir que el sorteig li ha estat favorable. Els homes de Xavi Julià han esquivat els tres rivals més potents: Barceloneta, Terrassa i Mataró Quadis. I als mariners, grans favorits, no els veurien en qualsevol cas fins a la final.

L’aparellament ha estat ben rebut per l’entrenador andreuenc, Xavi Julià, i pel capità, un Dani Hernández que serà baixa per lesió. Tots dos han destacat la igualtat del duel. “Estem contents. És un partit que podem disputar i competir”, ha indicat Julià, que ha recordat que els precedents en lliga han acabat amb una victòria i una derrota, totes per un sol gol de diferència. “Podem jugar al mateix nivell i espero que es noti el suport del públic per decantar-ho al nostre favor”, ha apuntat.

De la seva banda, el waterpolista ha lamentat haver de veure el torneig des de la grada ja que “es pateix molt en no poder ajudar”. Hernández també ha demostrat confiança en l’equip ja que “tenim el petit avantatge del factor camp”.

La resta d’aparellaments són els següents: Mataró Quadis – CN Catalunya (divendres, 15.00 h.), Atlètic Barceloneta – Real Canoe (divendres, 16.45 h.) i CN Mediterrani – CN Terrassa (divendres, 20.15 h.). El Sant Andreu jugarà a les 18.30 h. Les semifinals es disputaran dissabte (12.00 i 14.00 h.) i la final diumenge (12.00 h.).

La presentació del torneig ha anat a càrrec del president del Sant Andreu, Antonio Valls; el de al Federació Catalana, Enric Bertran; el vicepresident de l’Espanyola, Pere Robert, i el regidor del districte, Raimon Blasi. Aquest darrer ha volgut destacar el suport que vol transmetre a “tots els esports” i la capacitat “d’acolliment” del barri.

De la seva banda, Valls ha avançat que la Copa permetrà veure “un waterpolo d’un nivell únic a Espanya” i ha parlat de “la Copa de tots”. Des de la Federació Catalana, Bertran ha destacat que estem parlant “d’una competició especial” ja que “en la majoria de partits hi ha molt igualtat i qualsevol pot guanyar a qualsevol”. A la vegada, ha mostrat “l’orgull” pel fet que set dels vuit equips classificats són catalans.

Per últim, el vicepresident de la Federació Espanyola ha definit el torneig com “una de les competicions més importants per la competitivitat i l’emoció que hi ha”. També ha volgut fer una reflexió a l’entorn del món del waterpolo. “Malgrat la crisi, tots els clubs estan fent esforços per avançar”, ha afirmat i, com ha prova, ha posat la mateixa Copa i d’altres esdeveniments tant recents com futurs com ara el Mundial de Barcelona o la possible celebració de la Final Four femenina a Sabadell.