El Rubí sap patir i segueix viu a la Copa

06.02.2015 20:30

Barcelona(G.Adalid).- El Club Natació Rubí ha aconseguit el bitllet per la segona semifinal de la Copa de la Reina després de superar el Madrid Moscardó (10-12). El triomf de les noies de Javier Rubio ha estat possible gràcies a un gran treball defensiu i l’encert de la seva golejadora, Irene Gonzalez després d’un duel molt equilibrat i emocionant. Les vallesanes serien les rivals del Sant Andreu a semifinals si el conjunt amfitrió no falla en el darrer duel de quarts de final.

En els primers instants cada conjunt ha gaudit d’una ocasió però no han pogut superar a les porteres. En el 3’, la madrilenya Andrea González ha superat la portera rubinenca, Anna Vila, i cinc minuts després la capitana del Rubí, Gemma Sampons, ha empatat el partit. Les madrilenyes han acabat el primer quart per davant del marcador després d’executar amb èxit una transició ràpida.

En el segon quart dues dianes consecutives d’Irene Gonzàlez han permès el Rubí posar-se per davant de l’electrònic per primer cop. Andrea González i Marta Mota han tornat, però, a avançar el Moscardó. A les acaballes de la primera part les rubirenques han aconseguit anotar dos gols que els han permès anar al descans guanyant per la mínima. El primer gol l’ha anotat Ba Ortiz després de recollir un rebot i el segon l’ha marcat Irene Gonzàlez quan faltaven dinou segons per la botzina.

El tercer parcial ha començat amb la destacada fam golejadora d’Irene Gonzàlez. A la primera ocasió que ha tingut ha marcat, fet que ha permès ampliar la diferència. Tot i això, l’esquadra madrilenya, dirigida per Javier Pareja, ha posat més esforços al darrere i per l’atac ha apostat per fer dues transicions ràpides que han acabat amb èxit i que han significat l’empat a 6. El Rubí, llavors, ha reaccionat i ha aconseguit acabar el període amb dos gols d’avantatge.

L’últim quart ha estat un autèntic festival de gols, amb quatre per cada equip. El Rubí ha sabut gestionar la diferència favorable, i quan ha vist que el Moscardó s’ha posat només a un diana de distància, ha intensificat el ritme i de cara porteria ha estat bastant encertat. Així, ha acabat el partit amb dos gols d’avantatge que signifiquen la classificació per les semifinals.

Fitxa tècnica

Madrid Moscardó: Patricia Herrera, Elena Vesperinas (3), Marta Mota (4), Beatriz Espinosa, Luna Sarmiento, Esther Moraleda, Xiomara Romera, Andrea Gonzalez (1), Adriana Serrano (1), Paula Suarez, Andrea Mira (1) i Ana Sabugal.

Rubí: Ana Vila, Dana Gerschcovsky, Montserrat Barreido, Gina Gerschcovsky, Guila Di Matcantonio, Irene Gonzalez (6), Alejandra Flores, Beatriz Ortiz (3), Lidia Escoda (1), Gemma Sampons (1), Ester Estalella, Amanda Triviño (2) i Paula Rutgers.

Parcials: (2-1/ 2-4/ 2-3 / 4-4). Total: 10-12.