El retorn d’un derbi clàssic de Barcelona

24.05.2015 21:05

Barcelona (Redacció).- El Júpiter, tal i com era de preveure, serà l’any vinent un dels dinou rivals del Sant Andreu a Tercera Divisió. Els de la Verneda han confirmat aquest cap de setmana el seu retorn a la categoria i, d’aquesta forma, es recuperarà un dels derbis amb més tradició de la ciutat de Barcelona.

El Júpiter necessitava una victòria al camp del Montcada per refermar el seu èxit, però, al final, ni tan sols li ha calgut. El Granollers, l’únic equip que el podia atrapar, va perdre sorprenentment al camp del Molletense el dissabte i, per tant, matemàticament els grisgrana ja eren a Tercera quan aquest diumenge al matí han saltat al camp. Ha estat, doncs, un partit per celebrar. I ho han fet amb triomf. Un 1-2 que evidencia que han estat el millor equip del grup 1 de Primera Catalana.

L’ascens del Júpiter i el descens del Sant Andreu permetrà recuperar un duel entre històrics de Barcelona que feia anys que no es veia. Concretament des de la temporada 2001-02. Aquella lliga, els de la Verneda van superar els quadribarrats al seu camp (3-1), resultat que, per cert, va costar el càrrec al llavors entrenador andreuenc, Xavi Torrijos, i van arrencar un empat del Narcís Sala (2-2). Malgrat aquests dos resultats, van acabar perdent la categoria. Des de llavors, no han tornat a coincidir ja que els grisgrana van començar un viacrucis per categories regionals, amb un únic any a Tercera on no va estar el Sant Andreu. Només han coincidit en amistosos o en el tradicional Torneig d’Històrics i, malgrat això, s’ha de dir que sempre hi ha hagut una excel·lent relació a nivell directiu i d’aficions.

L’altre campió del Primera Catalana, el del grup 2, encara està per definir. Morell i Santboià. Cap dels dos ha fallat en la penúltima jornada i, per tant, el desenllaç haurà d’esperar uns dies més. Els tarraconins parteixen amb avantatge per pujar directament. En canvi, els del Baix Llobregat, tot un altre clàssic, hauran d’esperar una carambola que, si no arriba, els obligarà a jugar la promoció d’ascens amb el segon classificat del grup primer, el Granollers. Un dels dos també serà rival del Sant Andreu.