El retorn dels golejadors

16.03.2014 17:49

Barcelona (G.Pérez).- Dos gols d’Ander. I un de Matas. Els davanters han tornat. O al menys el seu desitjat olfacte anotador. L’aportació dels puntes ha estat decisiva per superar un dels rivals més complicats del grup, el Lleida Esportiu, i sumar tres punts d’or en la lluita per la permanència. Els quadribarrats allunyen el descens directe a set punts i superen en la taula al Valencia Mestalla just abans d’iniciar un tram de lliga vital, amb tres duels consecutius contra rivals de la part baixa.

I això que els primers minuts no feien presagiar un matí tant plàcid. Els de la Terra Ferma han sortit amb força, amb valentia, amb ganes de buscar la porteria contrària. Tot el contrari que la majoria d’equips que visiten el Narcís Sala. El primer avís l’ha donat Chupe, amb un xut des de la frontal que Morales, un cop més el gran Morales, ha desviat. Els visitants han dominat i han tingut la pilota davant un Sant Andreu que no aconseguir entrar al partit.

Tot ha canviat, però, al minut 10. En una dels primeres aproximacions a l’àrea de Pau Torres, una pilota centrada per Rubén ha caigut, després d’un mal refús de Biel Medina, als peus de Ton Alcover. El jugador andreuenc ha provat un xut creuat, massa creuat, que Ander ha desviat amb una oportuna intervenció al fons de la xarxa.

El gol ha donat confiança als andreuencs. El Lleida ha continuat portant la iniciativa però el partit s’ha equilibrat. En defensa, els quadribarrats han tancat línies a la perfecció deixant el seu rival sense espais i, quan intentaven xuts des de la frontal, també s’han taponat amb garra i encert. I amb la pilota als peus, el Sant Andreu ha trobat la fórmula per generar joc amb vàries accions on, en fores de joc dubtosos, l’assistent ha anul·lat la jugada de perill.

Així s’ha arribat al tram final del primer temps, on el Sant Andreu ha tornat a colpejar aprofitant els minuts de desconcert que ha viscut el Lleida en quedar-se, per lesió, sense Molo. Primer ha avisat Mouriño amb un xut de falta que Torres ha rebutjar a córner i, en el llançament posterior els protagonistes del primer gol han repetit. Alcover ha posat la pilota i el cap d’Ander l’ha rematat de forma inapel·lable per fer el segon.

El Sant Andreu es trobava al descans amb una situació inèdita aquesta temporada. Un clar avantatge que calia saber gestionar davant un rival amb potencial de sobre per remuntar. Ho sabia Martí Cifuentes i, per això, s’ha apostat per plantejar un segon temps de contenció. S’ha cedit el domini al Lleida, amb un Didac incisiu des de la banda esquerra, i s’ha buscat sortir en transicions ràpides cap a la porteria de Pau. La tàctica ha funcionat a la perfecció.

El Lleida ha dominat, sí. Ha tingut aproximacions, sí. Ha rondat l’àrea, sí. Però això no s’ha traduït en clares ocasions. Només una: Didac, d’esperó a centrada d’Aldalur s’ha trobat amb un Morales de nou impressionant. La resta d’accions, moltes passades o pilotes penjades a l’àrea, han estat resoltes amb eficiència per la defensa o bé pel porter andreuencs.

I, en atac, el Sant Andreu ha tingut vàries opcions per fer el tercer. Ho ha provat Xapi Arnau, que s’ha quedat sol davant Pau Torres però no ha pogut superar el meta lleidatà amb una rematada rassa. Després també Ander, que ha rematat fora. A la tercera ha anat la vençuda. S’esgotava el temps i el Lleida ja havia deixat molts espais al darrere que han sabut aprofitar Matas i Araujo. El ‘Mago’ ha robat una bona pilota a la zona de mitjos i, ràpidament, ha assistit Matas que ha entrat a l’àrea, ha retallat un defensa i ha superat amb un xut potent el meta visitant.

El partit ha quedat sentenciat. Però no havia acabat encara. Al temps de descompte, una falta picada per Monforte, l’única de tot el segon temps que la defensa andreuenca no ha sabut refusar, l’ha aprofitat Konaté per marcar el 3-1 final.

Fitxa tècnica

Camp: Narcís Sala. 1.200 espectadors.

Sant Andreu: Morales, Xapi Arnau, Carroza, Azparren, Rubén, Melo, Ibon, Aarón, Alcover (Araujo, 77’), Mouriño (Guzmán, 58’) y Ander (Matas, 68’).

Lleida Esportiu: Pau Torres, Aldalur, Biel Medina, Mario, Barreda (Milla, 57’), Molo (Monforte, 39’), Pau Bosch, Didac (Konaté, 75’), Chupe, Miramón i Mata.

Àrbitre: Pinto Herrera (Tinerfeny). T.G.: Melo, Ibon, Azparren, Aarón (2, 89’) / Pau Torres, Pau Bosch i Barreda.

Gols: 1-0, Ander (10’). 2-0, Ander (42’). 3-0, Matas (87’). 3-1, Konaté (92’).