El punt més dolorós

04.04.2015 22:35

Sant Adrià de Besòs (G.Pérez).- El futbol pot ser, a vegades, molt cruel. Massa cruel. I amb el Sant Andreu ho ha estat. A la ciutat esportiva Dani Jarque, els quadribarrats han trencat amb un empat sense gols la ratxa de cinc derrotes consecutives. El punt, però, fa més mal que si s’hagués encaixat la sisena. Els andreuencs han completat un molt bon partit en gairebé tots els aspectes. De nou, la falta de gol ha pesat. El cop més dur ha arribat al 89. Ton Alcover ha vist com el meta blanc-i-blau Andrés li refusava un penal que havia forçat Xavi Jiménez. La permanència queda ja a nou punts, més el goal average, a manca de 18 per disputar.

El Sant Andreu ha saltat a la gespa de Sant Adrià amb les idees clares i amb dues sorpreses a l’alineació. A l’eix de la defensa, amb els germans Viale lesionats, Miguel Álvarez ha apostat per Carroza i Guzmán com a parella de centrals, deixant Azparren a la grada. En atac, Xavi Jiménez ha exercit com a davanter centre mentre que Chaco i Nuha veien el duel des de la banqueta i Mantenca ha quedat fora de la convocatòria. No ha faltat, i probablement no sense raó, qui ha vist un missatge en aquestes decisions que, tot s’ha de dir, sobre el camp han donat fruits.

Especialment en la parcel·la defensiva. Davant un Espanyol B amb qualitat, l’equip ha completat un molt bon duel en la reraguarda, cedint escassíssimes opcions de perill. La primera, al 3’, l’ha tingut Raillo en un remat desviat a treta d’una falta. Ha respòs Puerto, al 8’, també amb la testa i també sense encertar entre els tres pals. El duel ha estat equilibrat, amb un Sant Andreu que ha tingut més la pilota del que es podia esperar davant un rival amb la qualitat del filial blanc-i-blau. I, gràcies a això, s’ha apropat a l’àrea. Especialment per bandes, on Calderón i Bruno han estat molt actius. Justament, una acció iniciada per l’ex de l’Alcoià amb un toc de qualitat al mig del camp ha permès el brasiler, prèvia assistència de Puerto, plantar-se a l’àrea. El seu remat, però, ha estat massa centrat i ras (29’).

La bona tasca defensiva andreuenca, acompanyada del suport des de la medul·lar d’Ibon i Alcover, ha assecat l’Espanyol. Tret d’un xut de Jairo forçat que ha estat enviat a córner per Morales (30’), les seves accions ofensives s’han limitat a buscar sort en jugades d’estratègia, com un remat d’Héctor (39’) desviat o algun xut llunyà sense gaire convicció. De la seva banda, el Sant Andreu ha combinat bé fins a prop de l’àrea rival, on no ha acabat de trobar la passada i la rematada definitiva. Amb l’empat sense gols inicial s’ha arribat al descans.

Al segon temps el Sant Andreu ha sortit amb més força que el seu rival i amb un Calderón molt actiu. Una acció per l’esquerra seva ha estat a punt de significar el gol andreuenc però la rematada de Puerto ha marxat per sobre el travesser. Ho ha continuat intentant el conjunt quadribarrat, que ha aconseguit robar moltes pilotes i generar aproximacions de perill a l’àrea. Novament ha mancat la rematada.

Per moments, de fet, el Sant Andreu ha esdevingut dominador del partit. Portava la iniciativa i el filial ha hagut de conformar-se en buscar contracops ràpids enviant pilotes cap a Jairo. Ni l’entrada d’un home perillós com Pirulo ha canviat aquesta dinàmica. Els quadribarrats anaven treballant el partit fins poder buscar el cop definitiu. L’ha pogut donar Ton Alcover amb una falta llençada amb gran qualitat que Andrés ha refusat a córner i també Bruno, que no ha arribat per poc a una passada de Guzmán, que s’ha atrevit a pujar a l’atac.

El gol, però, no arribava. Álvarez ha cremat totes les naus ofensives amb l’entrada de Rubén –per un lesionat Ibon-, Nuha i Chaco. I el domini hi era. Però el temps s’esgotava. Ho intentava Rubén per l’esquerra i Calderón per la dreta. Però sense sort. Fins que ha aparegut Xavi Jiménez.

El veterà futbolista, que havia endarrerit la seva posició fins el doble pivot després de la sortida d’Ibon, ha rescatat una pilota refusada a la frontal i ha provat jugada individual. Ha entrat a l’àrea i allà Héctor l’ha fet caure a terra. I, aquest cop sí, l’àrbitre ha xiulat penal. El segon en tota la temporada. Era la gran oportunitat per revifar la flama de l’esperança.

Alcover ha agafat la pilota. Ha picat amb la cama dreta. Bon llançament. Col·locat a la dreta del porter. I Andrés ha encertat la direcció i l’ha refusat amb una gran estirada. La decepció ha estat enorme tant entre els jugadors com entre els seguidors que s’han desplaçat a la ciutat esportiva conscients que la llum de l’esperança, ja molt petita, s’apagava gairebé del tot. Els plors impossibles de consolar d’Alcover un cop l’àrbitre ha fet sonar el xiulet final resumien l’estat de tota la parròquia andreuenca.

Fitxa tècnica

Camp: Ciutat Esportiva Dani Jarque. 600 espectadors.

Espanyol B: Andrés, Rober, Héctor, Raillo, Galas, Pol (Pirulo, 65’), Jordán, Caballé, Carmona (Borja, 76’), Luque (Aday, 87’) i Jairo.

Sant Andreu: Morales, Llamas, Guzmán, Carroza, Bigas, Ibon (Rubén, 54’), Alcover, Bruno, Puerto (Nuha, 75’), Calderón (Chaco, 85’) i Xavi Jiménez.

Àrbitre: Domingo Cervantes (andalús). T.G.: Pol, Caballé, Raillo, Héctor, Rober / Guzmán, Llamas, Bruno i Rubén.