El pitjor o el millor moment per rebre el líder?

15.11.2014 15:21

Barcelona (G.Pérez).- Quatre jornades sense guanyar i gairebé cinc partits sencers sense marcar cap gol. Amb aquest panorama li toca al Sant Andreu rebre aquest diumenge l’Espanyol B, el líder del grup i el conjunt més anotador, al Narcís Sala. I, sobretot, amb la consciencia que un nou mal resultat complicaria la situació a la taula classificatòria.

L’equip ha pagat, i molt durament, la falta de gol de les darreres jornades. Des del momentani 0-2 a Alcoi aconseguit per Bruno, l’equip no ha tornat a foradar la porteria contrària. Ni tan sols al duel contra el Prat a la Copa Federació. En total, per tant, 430 minuts sense veure porta a la lliga –aproximant-se molt a la sequera que la passada temporada va acabar constant-li el càrrec a Patxi Salinas- i 510 si sumen el duel al Sagnier.

Tallar aquesta mala dinàmica anotadora i fer-ho el més aviat possible ha passat de ser una necessitat a gairebé una obsessió. I més encara quan el proper rival és, justament, tot el contrari: l’equip més efectiu del grup. A banda, a les seves files juga el pitxitxi: Jairo. Un repte d’alçada pels homes de Pere Belmonte ‘Piti’.

L’entrenador, a més, va posar el focus la setmana passada en l’home que, a inicis de temporada, estava cridat a ser el golejador de l’equip: Nuha. El davanter es va quedar a la banqueta a Cornellà i només va gaudir d’uns minuts al segon temps. Tot i enviar una pilota al pal, el tècnic va evidenciar no estar satisfet del seu rendiment i les seves paraules a la roda de premsa van ser molt i molt clares. Queda per veure si Nuha ha rebut el missatge i, sobretot, com ha reaccionat. Clau per resoldre aquest dubte serà veure si diumenge és a l’onze inicial o, pel contrari, torna a seure a la banqueta.

És aquest un dels dubtes que presenta l’equip per al derbi enfront el filial blanc-i-blau. Altres coses estan, malauradament, més clares. Com ara les absències. No poden jugar per lesió tres homes importants com Lucas Viale, Calderón i Llamas. Al lateral, de fet, no se’l tornarà a veure de curt fins l’any vinet perquè necessitarà sis setmanes per recuperar-se de la lesió al bíceps femoral de la cama esquerra que es va fer a Cornellà. Dels tocats, de fet, només entra a la llista Guzmán i, tot i així, sent dubte.

‘Piti’ admet que les baixes “són uns condicionants que fa que aquest partit encara sigui més complicat” i recorda que “ara mateix l’Espanyol B és el millor equip de la categoria”. Malgrat això, ha afirmar que “és també l’ideal per venir i trencar la dinàmica de resultats”, una mala ratxa que, al seu entendre, no és justa. “Hem fet moltes coses bé però no hem aconseguit puntuar”, ha inidicat.

Per això, “que vingui el millor equip ens ha de fer tenir confiança i saber que hem de fer moltes coses bé per guanyar però, juustament, és un exemple que aquesta categoria demana molt. Hem de treure l’esperit d’equip i les ganes de competir i oblidar les baixes. Els que estem en disposició unir-nos i fer força”. ‘Piti’ també es mostra convençut que “cada dia més a prop de trencar la ratxa” sense marcar i, apunta que el que cal és “generar més ocasions i fer que la possibilitat d’encertar sigui més alta”. D’aquesta forma, es podrà “transmetre que hem fet gols i que en farem” i, sobretot, “no perdre la confiança que sabem que l’equip aconseguirà marcar”.

Per si les dificultats fossin poques, una altra més se suma per preparar el partit: l’absència de lliga a Primera Divisió. Això provocarà que jugadors del filial blanc-i-blau que moltes vegades van amb el primer equip estiguin disponibles per a Lluís Planagumà. És el cas, per exemple, de Joan Jordán però no el del central Eric, que va debutar diumenge passat a la màxima categoria. Aquest darrer no ha entrat a la convocatòria, com tampoc ho ha fet, en aquest cas per sanció el central Raillo, tot un perill a pilota aturada.

Planagumà no és refia del suposat mal moment del Sant Andreu. “Estan sent una mica irregulars, però tampoc li concedeixo gaire importància perquè han demostrat el seu potencial i, a més, aquesta és una categoria molt complicada en la qual tots els rivals t'exigeixen al màxim”, ha apuntat, per després assegurar, malgrat la sequera anotadora dels quadribarrats que “sé que tenen un gran porter, una línia defensiva molt sòlida i un gran potencial ofensiu”. Sobre els seus homes, ha indicat que “fora de casa estem competint bé i encara que els resultats no ens han acompanyat massa, penso que estem oferint una bona imatge. Al final, el treball acaba donant resultats i hem de seguir en aquesta línia d’esforç i compromís”.

La prèvia

Les dades del rival

Espanyol B 2014-15.doc (76 kB)

ESPANYOL B 2014-15.pdf (3,1 MB)