El pavelló pel Patí Congrés, a la propera legislatura

08.01.2014 21:35

Barcelona (Redacció).- El regidor de Sant Andreu, Raimon Blasi, ha admès que la solució a la situació del Club Patí Congrés no arribarà pas durant aquesta legislatura. Tot i que el polític ha volgut mostrar el suport de l’ajuntament a l’entitat, també ha posat en relleu que la decisió de construir o no el pavelló llargament esperat dependrà del consistori que surti escollit en les properes municipals. L’actual equip de govern, però, sí es compromet a avançar en els treballs previs de les obres.

Així ho ha explicat Blasi durant la seva intervenció al programa de TV3 Els Matins on, justament, els responsables del Congrés han anat a explicar el problema i els motius que han portat a la creació de la plataforma reivindicativa per salvar l’entitat. Tant Cristina Clota com Ángel Martínez, presidenta i responsable de la secció d’hoquei respectivament, han recordat que si no es troba una solució hi ha el seriós risc de desaparició a partir del 2017. Davant d’aquests avisos, el regidor ha explicat que des del districte es preveu en els propers mesos ultimar la feina tècnica necessària per fer la instal·lació però no iniciar-ne la construcció.

Blasi ha recordat que, per ara, hi haurà “una solució a curt termini” en les pistes escolars de la Pegaso, on es farà una coberta per millorar les condicions. “És veritat que s’havia de fer abans de finals d’any”, ha reconegut, tot i explicar que una obra valorada en 280.000 euros no es podia tirar endavant “fins no tenir lligat el conveni amb el centres escolar”, cosa que ja s’ha tancat. “No es podia fer si no teníem aquesta certesa que els acollirien”, ha apuntat.

La solució definitiva, però, encara haurà d’esperar. Des de l’ajuntament es vol complir el compromís assolit fa dues dècades i, segons ha explicat Blasi, es preveu acabar la legislatura havent encarregat tots els treballs previs per al pavelló. Però no pas la construcció en sí. Aquesta, ha avisat, dependrà del proper consistori. “Les obres es faran al proper mandat. La feina estarà feta, estarà endreçada, només caldrà posar la data d’inici i esperem que es pugui complir el termini”, ha assegurat.

Malgrat aquesta afirmació, Clota i Martínez no han amagat cert escepticisme i la voluntat de mantenir en marxa la campanya ‘Salvem el Patí Congrés’. “Sembla que falti molt per al 2017 però no és així”, ha apuntat la presidenta mentre que Martínez ha indicat que “és la mateixa explicació de fa 22 anys”. I, això, ha explicitat, els preocupa. “Veiem que hi ha moviment i que s’està per la tasca, però hem optat per crear la plataforma, sempre en positiu, per donar a conèixer la història i la problemàtica. Si ningú fa res, ens morirem”, ha alertat.