El partit més trist

09.05.2015 14:46

Barcelona (G.Pérez).- El Narcís Sala acollirà aquest diumenge el que, probablement, sigui el partit més trist que s'ha viscut des de fa anys al feu quadribarrat. El Sant Andreu, ja descendit a Tercera Divisió, rebrà un Olímpic de Xàtiva on només es juguen l'honor. Els jugadors andreuencs intentaran, això sí, acomiadar-se de l'afició en el darrer compromís com a locals amb una petita alegria que, però, està clar que no servirà per esborrar l'amargor d'una nefasta temporada.

El partit, de fet, podria ser l'últim de la temporada. I és que la vaga convocada per l'Associació de Futbolistes (AFE) i la Federació Espanyola posa en perill la darrera jornada de lliga. Els quadribarrats l'afronten sabent ja que, tret de circumstàncies anòmales als despatxos, la campanya vinent jugaran a Tercera Divisió. El meritori però insuficient empat de la setmana passada al camp de l'Huracán combinat amb el triomf del Cornellà enfront el València Mestalla van certificar un descens no per esperat menys dolorós. Ara, tot just queda rentar la imatge, ni que sigui mínimament.

Per afrontar un partit en que reclama «dignificar la professió» i pel qual assegura que l'exigència continua sent «màxima», el tècnic quadribarrat Miguel Álvarez compta amb dues absències. D'una banda, el central Juanma Viale, que ha de complir cicle d'amonestacions. De l'altra, el migcampista Ton Alcover, que pateix un edema als isquiotibials. En canvi, torna a la llista Lucas Viale, després de vàries setmanes de baixa.

Els valencians, en canvi, sí que arriben a Barcelona amb encara alguna cosa a dir a la Lliga. En concret, en la lluita per a la classificació per a la propera edició de la Copa del Reis. La bona ratxa de les darreres jornades ha fet que l'equip hagi passat de buscar eludir el descens a tenir opcions a disputar l'any vinent la competició del KO, objectiu per al qual necessiten sumar els punts al Narcís Sala. I ho hauran de fer amb una baixa de consideració: el seu màxim golejador, Álex Cortell, ha de complir, a l'igual que Viale, un partit de suspensió per acumulació de grogues.

La prèvia

Les dades del rival

Olimpic de Xativa 2014-15.doc (75 kB)
OLIMPIC XATIVA 2014-15.pdf (5,6 MB)