El millor test per avaluar possibilitats

18.10.2014 15:49

Barcelona (G.Pérez).- Pot el Sant Andreu competir a la part alta de la classificació i aspirar a disputar la promoció? Quan tot juts es porten disputades vuit jornades, és aviat per dir-ho, però el duel d’aquest diumenge amb l’actual líder, el Lleida Esportiu, pot ser un bon test per, si bé no respondre del tot la pregunta, sí que donar elements per pensar que la solució pot ser afirmativa.

El bon inici de lliga (7 punts de 9 possibles) va fer concebre esperança als aficionats quadribarrats, sensació que es va veure refredada després de les tres derrotes consecutives enfront Badalona, Atlètic Balears i Hércules. Ara, el Sant Andreu s’ha recuperat amb un 6 de 6 enfront el Mestalla i, sobretot, el meritori triomf a Alcoi. Superar el Lleida completaria un triplet de victòries que, punts a banda, tindria un doble efecte moral. Propi i aliè. Internament, demostraria que l’equip és capaç de mesurar forces d’igual a igual amb un dels favorits. De cara a la resta de rivals, seria tot un avís que enguany els quadribarrats no renuncien a res.

Els de la Terra Ferma tornen a aspirar disputar la promoció. I ho estan demostrant des de l’inici. Impulsats per un gran rendiment al seu estadi, els d’Imanol Idiakez s’han situat a dalt i, gràcies a la victòria enfront del Nàstic, ocupen el primer lloc de la taula. El Sant Andreu, però, no s’arronsa. Un dels objectius marcats per Pere Belmonte ‘Piti’ és fer del Narcís Sala un fortí i aquest és l’objectiu. A més, històricament es tracta d’un terreny de joc que als blaus no acostuma a ser propici.

Per afrontar el duel, ‘Piti’ no podrà comptar amb una de les peces claus en aquestes primeres vuit jornades del campionat. Calderón està lesionat després de fer-se un trencament muscular a El Collao i tot apunta que haurà de descansar forçosament unes quantes setmanes. La seva posició, tot ho fa indicar, se la disputen Guzmán –que el va substituir a Alcoi- i Xavi Jiménez. El tècnic no ha donat pistes i, de fet, en el partit de Copa Federació va fer jugar 45 minuts a cadascú d’ells.

‘Piti’ és el primer en ser conscient de l’oportunitat que representa el partit contra el Lleida. “El que havia d’aconseguir l’equip era equilibri”, ha apuntat, per després assegurar que “ara volem confirmar aquesta regularitat, aquesta dinàmica i, sobretot, aquest saber competir que l’equip ha aconseguit en molts partits”. Tot i que fora de casa els de la Terra Ferma han baixat el rendiment, com ara amb la derrota de fa dues jornades a Elx (2-0), el tècnic quadribarrat no se’n refia. “Les estadístiques són relatives. Tot es redueix a noranta minuts. Si ens quedem que, amb el 2-0, l’Il·licità va ser molt superior, ens equivoquem”, adverteix,.

Per això, ha argumentat que, per sumar els tres punts, ”hem de defensar molt bé perquè tenen molts bons jugadors i arrisquen amb la pilota”. A més, ha apuntat que “hem de saber atacar i escollir el moment de mirar de robar la pilota”. I una darrera clar més, ampliable a tots els compromisos: “Agafar com hàbit sempre estar amb la cinquena marxa”.

De la seva banda, el Lleida arribarà al Narcís Sala, camp tradicionalment poc propici per als seus interessos –la darrera victòria data de la temporada 79-80-, amb l’objectiu de mantenir el primer lloc i de superar la decepció que va suposar l’eliminació a la Copa enfront l’Alcoià. Està per veure si aquest partit i el llarg viatge a terres alacantines passen factura a l’equip blau.

Idiakez pot comptar per aquest partit amb tota la seva plantilla. La única excepció és el defensa Molo, que continua recuperant-se de la greu lesió que, justament, va patir en el partit de la passada temporada al Narcís Sala. El jugador està ja en la recta final del calvari i s’espera que en com a molt un mes ja pugui tenir el alta.

La prèvia

Les dades del rival

Lleida 2014-15.DOC (71,5 kB)
LLEIDA ESPORTIU 2014-15.pdf (2,5 MB)