El Llagostera, bèstia negra dels quadribarrats

05.02.2014 15:12

Barcelona (G.Pérez).- El Sant Andreu visitarà el proper diumenge el camp del Llagostera. El líder actual del grup 3 de Segona B serà una complicada pedra de toc per veure si l’equip de Patxi Salinas és capaç de reaccionar. No serà fàcil. Els gironins són, amb mèrit propi, l’actual bèstia negra dels quadribarrats.

El Llagostera tindria tots els números per ser un club simpàtic per a l’afició andreuenca. Català i de caire catalanista, modest, amb uns responsables que generen proximitat com ara la seva presidenta, Isabel Tarragó, o el seu director esportiu, Oriol Alsina, tot un home de futbol. Però cada cop que toca jugar contra els gironins, els quadribarrats no en tenen gaires ganes. No és d’estranyar. Fins ara, el Sant Andreu no sap el que es guanyar el Llagostera en partit oficial.

Tot va començar en el primer duel entre tots dos. Al Narcís Sala, i amb un gol d’Enric Pi –encara a l’equip gironí-, el Llagostera es va emportar els tres punts. Era la temporada 2011-12. A la segona volta la revenja no va ser possible. El trist 0-0 aconseguit al Municipal de la població no només no permetia superar la desil·lusió de l’anada sinó que, a més, allunyava el Sant Andreu dels llocs capdavanters de la taula.

A la temporada següent, més del mateix. El Llagostera va tornar a guanyar al Narcís Sala. 0-1, això sí, no en lliga si no en partit de Copa Catalunya. Així, el Sant Andreu va quedar eliminat. Al campionat de la regularitat, la decepció encara va ser més gran. I és que tot i que es va empatar, a falta de poc menys de vint minuts pel final de l’enfrontament, el marcar assenyalava un 2-0 a favors dels andreuencs gràcies als gols de David Prats i de Quim Araujo. En el tram final, els gironins van remuntar després d’un autogol d’Azparren i una diana de Marc Serramitja, jugador que, ves quina cosa, jornades després acabaria fitxant pel Sant Andreu.

De fet, Serramitja no podria disputar per una clàusula del contracte de cessió per part del Girona el duel de la segona volta. Un partit que Artabe i Eloy Gila van deixar perfectament encarrilat al primer temps. El 2-0 ja no es va moure fins al final.

El malastruc andreuenc continuava a la primera volta d’aquesta temporada. En la visita del Llagostera al Narcís Sala, la quarta de la seva història, tampoc va ser possible trencar el malefici. Novament, els andreuencs es van avançar al marcador gràcies a Ander Vitoria però instants després els gironins empataven per mediació de Jordi Masó.

L’1-1 certificava el sisè partit contra el Llagostera sense poder guanyar a un club que s’ha convertit, per mèrits propis, en el de moda del futbol català modest. Si a això se li suma el paupèrrim rendiment de l’equip de Patxi Salinas fora de casa, poques coses auguren que diumenge sigui el dia per sumar el primer triomf. O potser arribarà quan menys s’espera?