El gros de la pretemporada del Sant Andreu, encara per definir

19.06.2014 15:05

Barcelona (A.Climent).- Tot i que els rivals que disputaran els partits que el Sant Andreu jugarà durant la pretemporada encara no estan confirmats, així com tampoc les noves incorporacions que configuraran l’equip, el club ja ha definit certs paràmetres de la pretemporada. Entre ells, el dia de la presentació davant l’afició, que serà el 19 de juliol.

D’aquesta manera, el nou Sant Andreu, com ja va anunciar fa uns dies RTV Esports, reprendrà la feina el dia 14 de juliol. Quatre dies després el Narcís Sala acollirà la presentació oficial davant l’afició. Un cop més, acte de presentació a banda, només hi haurà un entrenament amb els jugadors però no pas un partit amistós.

Posteriorment, el club només ha confirmat que es jugaran entre set i nou partits, depenent de la trajectòria que l’equip segueixi tan en la Copa Catalunya com al Torneig dels Històrics. De fet, és aquest darrer trofeu l’únic que ens proporciona els primers noms de rivals amb els que el Sant Andreu s’enfrontarà. L’Europa i el Sants es creuaran amb l’equip quadribarrat a la fase inicial, grup marcadament barceloní que permetrà reviure tres derbis entre tres dels equips amb més solera de tota la ciutat. En cas de que el Sant Andreu avancés de ronda, es podria creuar amb rivals de la mida del Badalona, el Cornellà (recent ascendit a la Segona B), la Muntanyesa o el Júpiter, conjunts que de ben segur afrontaran amb ambició aquesta nova edició del campionat.

Pel que fa a la resta de rivals, només s’ha confirmat que aquests seran majoritàriament de la Tercera Divisió, situació similar a la de l’estiu passat. Llavors, l’equip que tot just començava a comandar Patxi Salinas es va batre amb el Cerdanyola, la Gramanet, el Rubí, el Vilafranca, el Santboià i el Manlleu.

Mentrestant, a falta de la confirmació definitiva per part de la Federació de les dates d’aquests encontres, el cos tècnic segueix treballant per a planificar els fitxatges de la temporada entrant. Com reconeix Martí Cifuente, l’equip no correrà cap pressa en concretar quelcom; més aviat tot el contrari, ja que, donada la longitud del període de fitxatges, el qual s’ha encetat fa relativament poc. A l’entendre del tècnic, cal prendre cura alhora d’escollir els noms que configuraran una plantilla que no renunciarà a res la temporada que ve, tot i que, en concordança amb la realitat econòmica del club, mantindrà com a objectiu primordial la permanència a la categoria.

Tot i que encara no s’han fet públics els noms dels candidats, (més enllà del davanter del Rubí Ernest, que finalment ha recalat en el filial del Sabadell, flamant nou equip de la Tercera Divisió), de ben segur que l’equip mirarà de pescar en aquesta categoria, aprofitant el coneixement que té el tècnic andreuenc de la mateixa.