El cuer de la lliga dels cuers

08.04.2014 15:58

Barcelona (G.Pérez).- El Sant Andreu s’està complicant la vida a Segona Divisió B. I ho està fent per demèrits propis. El conjunt quadribarrat, que ha estat capaç de completar grans partits i sumar importants victòries contra equips de la part alta, com ara el Lleida (3-1) o el Nàstic (1-0), en canvi manté una estadística nefasta contra rivals directes. En concret, dels vuit partits disputats contra els cinc darrers classificats –encara falten els duels de tornada contra Ontinyent i Valencia Mestalla–, només ha sumat una victòria i dos empats.

L’únic triomf aconseguit pel Sant Andreu contra els equips que, ara mateix, conformen la zona calenta de la taula va ser contra el Constància. I per la mínima (1-0). En un mal partit recordat potser més per la posterior sortida de to de Patxi Salinas a la roda de premsa. A banda d’això, també es va empatar a la ciutat esportiva de Bunyol contra el Llevant B (1-1) i al Narcís Sala davant el Prat (0-0).

De la resta de duels amb rivals directes, només decepcions. I algunes molt i molt doloroses, com les derrotes enfront l’Ontinyent (2-3) en el partit aplaçat per la disputa de la Copa del Rei i el Llevant B (0-1), en el debut de Martí Cifuentes. I d’altres, perilloses, com les desfetes al Prat (2-0) i a Contància (3-1), diumenge passat.  

És a dir, en una hipotètica lligueta on només comptessin els sis darrers classificats, el Sant Andreu seria dels pitjors. Només hauria sumat cinc punts. Cal recordar que manquen dos partits encara per disputar: a la jornada 36, visita al camp de l’Ontinyent i a la 38 al camp del Mestalla.

Aquests mals resultats expliquen, de ben segur, la delicada situació de l’equip andreuenc, a un punt de la promoció per no baixar i a tres del descens directe. I el pitjor és que aquests resultats obliguen a l’equip a superar per punts els seus rivals ja que qualsevol empat el perjudicaria, tret que es pugui superar el goal average, per ara perdut, amb Ontinyent i Valencia Mestalla. Per tant, un handicap important a tenir en compte en la lluita per la permanència.