El Collao, jutge de la recuperació

10.10.2014 22:50

Barcelona (J.R.González/G.Pérez).- Després de trencar la mala ratxa que havia condemnat el Sant Andreu a caure posicions en la classificació, és el torn de visitar un camp complicat. I és que, tot i que l’Alcoià no ha començat com s’esperava aquesta temporada, visitar l’estadi de El Collao sempre és una de les sortides difícils de la temporada.

La setmana passada, el Sant Andreu va tornar al camí victoriós de sumar de tres en tres. Tot i l’alegria de l’equip per retrobar-se amb la victòria, no s’ha d’escapar que les sensacions no van ser del tot positives. L’entrenador, Pere Belmonte ‘Piti’ va posar en relleu la importància de no encaixar gols, fet que va ser bàsic per trencar la mala ratxa de tres derrotes consecutives. Tot i això, la segona part va portar, al menys des de la grada, un excessiu patiment pel que va semblar una clara davallada física i on el Valencia Mestalla va acabar tenint varies opcions per igualar.

Tot i això, l’equip ha marxat aquest divendres de Barcelona confiat en poder recuperar el bon to com a visitant. Des de la victòria a la primera jornada a Tarragona, els quadribarrats han caigut als camps de Badalona i Hércules, en tots dos casos sense anotar cap gol. Els quadribarrats s’encomanen a les bones sensacions que va deixar la primera part davant el Mestalla, on va se dominador de les ocasions, i de la segona part contra l’Atlètic Balears per superar aquesta barrera golejadora i trencar a més la ratxa de quatre visites consecutives sortint sense puntuar d’un estadi històric per al Sant Andreu. Va ser allà que l’equip va aconseguir, a finals de la temporada 1968-69, l’ascens a Segona.

A favor del quadribarrats, cal dir que els homes d’Óscar Cano no arriben en el seu millor moment possible. Dos punts per sota del Sant Andreu, l’equip es troba incòmode en posicions tan enrederides en la classificació. Com és costum les últimes temporades, l’Alcoià té l’objectiu de classificar-se per la promoció d’ascens però, fins ara, ha aconseguit només dues victòries (totes dues per la mínima a El Collao) i dos empats, un dels quals a domicili. Un pobre bagatge si es vol estar a la part alta de la taula. Això sí, cla tenir en compte que davant la seva afició només ha encaixat un gol. A les seves files, hi destaca un vell conegut de l’afició andreuenca: Francis Ferrón. El davanter va jugar al Sant Andreu la primera volta de la passada temporada. Al mercat d’hivern, però, va al·legar motius personals per deixar l’equip, del qual era el màxim golejador, i fitxar per La Hoya Lorca. Aquesta temporada ja acumula tres gols.

Per segona setmana consecutiva ‘Piti’ comptava per fer la convocatòria amb els 22 jugadors disponibles. Així, ha pogut viatjar Juanma Viale tot i deixar el camp amb molèsties al descans del duel enfront el filial che. A Barcelona s’han quedat, descartats pel tècnic, Fran Leal, Arthur, Carroza, Jefferson, Felipe i Adrià Borreda.

Pel que fa al conjunt alacantí, afrontarà el partit amb les baixes del porter Nacho Zabal, que va començar al temporada com a titular, i d’Allan, tots dos per lesió. En canvi, ja es troben amb l’alta mèdica jugadors que les darreres jornades havien estat baixa per molèsties físiques com Devesa, Óscar López, Casado, César Remón i Bello.

El partit es disputarà aquest dissabte (20.30 h.). Així ho van acordar els dos clubs ja que la setmana vinent tots dos equips tenen compromís de competició del KO. Els andreuencs visitaran el Prat a la fase catalana de la Copa Catalunya i l’Alcoià afrontarà el duel de la tercera eliminatòria de Copa del Rei.

La prèvia del partit

Les dades del rival

Alcoyano 2014-15.doc (91 kB)
ALCOYANO 2014-15.pdf (5,1 MB)