El cas Múrcia pot afectar la Segona B

15.08.2014 15:42

Barcelona (G.Pérez).- Un agost més, i ja en van uns quants, la incertesa plana sobre l’inici de lliga a Segona B. En aquesta ocasió, és el cas Múrcia el que pot afectar a la categoria. La Federació Espanyola ha de decidir el proper dilluns quines mesures pren després que la Lliga de Futbol Professional (LPF) anunciés dijous la suspensió del començament del campionat a Segona A per veure com és resol tota la qüestió suscitada per la resolució judicial que anul·la el descens administratiu de l’equip murcià.

Si fa dues temporades els dubtes els generava la situació de l’Oriola –finalment la Federació va haver de recuperar l’equip alacantí i crear un grup 3 amb 21 conjunts i, a més a més, modificar el calendari amb dues jornades de lliga ja disputades– i l’any passat va ser el grup 1 qui es va quedar amb 19 clubs per la no admissió del Salamanca Atlètic, enguany és un problema a Segona A el que pot desestabilitzar la Segona B. En concret, la situació generada per l’enfrontament entre el Múrcia i l’LPF. Aquest organisme va descendir administrativament el club vermella a la categoria de bronze en no complir els ratis econòmics exigits per culpa del seu elevat deute. Al mateix temps, va atorgar al plaça al Mirandés, que la passada campanya havia baixat. El Múrcia, però, va recórrer la decisió davant la justícia ordinària i, dimecres, el jutjat mercantil número 7 de Madrid va decretar la suspensió cautelar del descens.

  Inicialment, l’LFP va assegurar que no readmetria l’equip vermell, però, tot just 24 hores després, aquesta seguretat la va perdre. La conseqüència: la suspensió de l’inici de la Segona A, previst pel cap de setmana del 23 i del 24 d’agost, a l’espera del resultat que pugui tenir el recurs presentat contra la resolució judicial. I, a partir d’aquí, tot incògnites. Dubtes que també afecten la Segona B.

Perquè el Múrcia va ser enviat per l’LFP a aquesta categoria i ocupava la plaça del Mirandés. És a dir, si torna a pujar, el grup 1 es queda amb dinou equips únicament. I, per tant, ara mateix, a l’igual que no se sap quants equips i quins composaran la Segona A, tampoc se sap com quedarà la Segona B. La Federació Espanyola, que és la responsable d’aquesta competició, té previst celebrar dilluns una reunió on decidirà quines mesures prens. I, ara mateix, no es pot descartar res. Des de que es comenci amb la màxima normalitat possible a una ajornament, passant també per iniciar la lliga en tots els grups tret del primer. Una inseguretat que, malauradament, s’ha convertit en company de viatge habitual els darrers temps.