El “talismà” dels germans Viale

22.07.2014 23:27

Barcelona (L.Espallargas).- El germans Viale, Manu i Lucas, tornaran a compartir vestuari al Sant Andreu. No serà el primer cop. I els precedents, han assegurat, no són dolents. De fet, Manu ha arribat a assegurar que el seu familiar “és un talismà”. El club quadribarrat confia que aquesta afirmació es faci realitat i porti èxits esportius.

Manu Viale ha sigut el primer en atendre els mitjans en la roda de premsa convocada aquest dimarts al Narcís Sala. El jugador argentí ha confessat que, malgrat que només fa dos dies que està aquí, està molt content. “M'han tractat molt bé des de la meva arribada i vinc amb molta il·lusió”, ha admès molt satisfet.

Manu és un jugador que acumula molts minuts a la Segona B. Arriba al Sant Andreu després de fer una bona temporada amb L'Hospitalet i d'estar a punt d'aconseguir l’ascens a Segona A. Té la mentalitat d'aconseguir els objectius que es proposin i poder pujar de categoria. No obstant això, el gran dels germans és conscient que ara toca treballar de valent. A més, creu que ha de canviar d'hàbits ara que està en un nou club per tal de poder demostrar a l’entrenador durant els entrenaments el jugador que és. “Em considero un jugador molt treballador i competitiu que té moltes ganes de guanyar”, ha explicat.

També ha fet referència al fitxatge del seu germà Lucas. Tots dos juguen en la mateixa posició i no és la primera vegada que coincideixen en un equip, ja ho van fer a a Feixa Llarga. “Ell és com un talismà per a mi. Amb ell, moltes coses em surten bé en els equips que hem coincidit. Espero que sigui el mateix cas en el Sant Andreu”, ha indicat.

De la seva banda, Lucas Viale s’ha definit com “un central molt agressiu, amb bona sortida de pilota i que també va bé pel joc aeri”. L'ex de L'Hospitalet ha afirmat que buscava un lloc per progressar i poder lluitar per a posicions altes. “Em van presentar aquest projecte ambiciós i això es pot veure amb la gent que arriba, tots ells tenen molta il·lusió”, ha revelat. A més, ha rememorat la passada campanya amb els riberencs, en la que va tenir a tocar l’ascens a la categoria de plata. “Va ser un final que no desitjàvem després de tant de treball. Ara, però, comença un nou repte en un equip nou”, ha comentat molt optimista.

Quant a la seva primera etapa al Sant Andreu a la temporada 2006-07, l’argentí recorda que era un projecte per pujar de categoria. La inestabilitat que hi va haver en el vestuari, però, els va perjudicar. “Aquest ambient es va pagar en els resultats. Em va quedar una sensació amarga, agredolça”. Aquest, doncs, és un altre repte per a aquest any: fer les coses d’una altra manera i que els resultats siguin millors. Malgrat això, opina que “l’afició del Sant Andreu és impressionant” i, per això, considera que si l'equip aconsegueix despertar i connectar amb la grada, es podran aconseguir grans coses junts.

Lucas també ha parlat sobre el seu germà gran i ha reconegut que el fet que Manu hagi vingut al Sant Andreu ha sigut un al·licient més per firmar pel conjunt quadribarrat. “A tots dos ens agrada jugar junts. Som molt competitius”, ha explicat convençut.

L'últim en comparèixer davant el mitjans ha sigut Joaquín Calderón. El jugador alacantí no és partidari de definir-se a ell mateix i prefereix que siguin els demés els que ho facin. Si s’ha de presentar, però, ha dit que és un futbolista de banda i que té habilitat per desbordar.

Malgrat tenir només 25 anys, ja ha passat per diferents equips, però ha manifestat que el Sant Andreu és un club que li agrada. “Espero que sigui una bona temporada i que les coses vagin bé, perquè, així, ens beneficia al conjunt”, ha reconegut amb afany.

L'any passat, l’ex de l'Alcoià ja es va enfrontar amb Pere Belmonte ‘Pit’i. Del tècnic andreuenc sap que és un entrenador que li agrada jugar amb la pilota i això “és un altre al·licient per al meu joc” també. A més, de la mateixa manera que els germans Viale, Calderón també creu que aquest és un projecte molt ambiciós i això l’atrau. “Es volen fer les coses de bona manera i això es veu reflectit amb el fitxatges que s’estan produint, en els quals hi ha experiència en la categoria i molta veterania”, ha respost il·lusionat.