El Sant Andreu, eliminat a les semifinals dels Històrics

06.08.2011 11:36

No va poder ser. Totes les bones sensacions en l'inici contra el Terrassa, en el primer partit de la fase de grups, s'han anat difuminant a mesura que avançava el Torneig dels Històrics. El Sant Andreu va caure per 0 a 2 contra l'Espanyol B a semifinals, en un partit trist, lent, i on els andreuencs gairebé no van crear perill. Un xut a porteria en el global dels noranta minuts. La pretemporada encara és jove per l'equip quadribarrat, només tres partits jugats per un equip nou, que necessita conjuntar totes les peces en un temps rècord en vistes de la primera jornada de lliga el dia 21 d'agost contra l'Andorra. Davant un filial on es coneixen tots des de fa anys i que tenia un punt més de velocitat, encara que una categoria per sota, els blanc-i-blaus en van tenir prou per endur-se el partit i classificar-se per la final.

Dues jugades calcades. Imparable l'extrem Tiko per la banda dreta -hagués marxat fins i tot d'un velocista-, van significar ambdós gols, anotats per Kilian i Pirulo. Sobre tot en la punta de velocitat d'aquests jugadors es va notar la diferència física entre un equip i l'altre, molt més fresc el filial blanc-i-blau, que es va merèixer la victòria en tot moment. L'Espanyol B presentava un híbrid entre juvenils i jugadors pròpiament del B, i fins i tot Raúl Longhi, el tècnic argentí, va demanar abans del partit poder fer 7 canvis -en comptes dels 5 que estaven establerts- per poder-hi donar cabuda a tothom. Després, una mesura que semblava noble per poder donar minuts a tota la plantilla en pretemporada, es va convertir en una jugada de gat vell molt allunyada de la noblesa. Guanyant 0 a 2 a la mitja part, va començar el festival de canvis espanyolista. Van entrar tots set, però d'un en un, perdent una barbaritat de temps.

Al Sant Andreu vam veure-hi coses noves. Després de l'experiment de Sant Boi, David Llobet va tornar a la seva posició natural a la banda. A la segona meitat, Arnau Tobella va provar sort a l'interior, i va ser l'únic que va trobar porteria amb un xut amb cama esquerra ben avançada la segona meitat. La pitjor notícia de la jornada va ser la lesió que va tenir Ismael Moyano abans del descans. El central passarà avui proves mèdiques. El més normal és que tingui un petit esquinç al lligament lateral intern del genoll, però si el menisc està tocat la lesió podria ser més greu. A risc que contra el Prat, el diumenge, veiem una disposició molt diferent, el que si es comença a desvetllar és l'onze tipus que està rumiant Piti Belmonte per afrontar els primers compromisos seriosos. Podria ser alguna cosa semblant a la següent: Morales, Tarrés, Moyano, Dídac, Canelada, Marc Martínez, Nando, Llobet, Blanco, Quim Araujo i Marcos.

 

Sant Andreu: Morales, Tarrés (Grima 84'), Moyano (Melo 39'), Dídac Navarro, Canelada, Marc Martínez (Hector 70'), Nando, Blanco (Angel 60'), Llobet (Xavi Jimenez 60'), Marcos (Eloi 60') i Quim Araujo (Tobella 70').

Gols: 0-1 Kilian 42', 0-2 Pirulo 44'

Fotografia: Vane Quesada