Dos ors i dos bronzes més pel Sant Andreu

19.07.2014 22:00

Barcelona (G.Pérez).- Els campionats d’Espanya que s’estan celebrant a la piscines Bernat Picornell han deparat aquest dissabte nous èxits per al CN Sant Andreu. Així, l’equip femení de relleus s’ha penjat l’or en els 4x200 lliures mentre que Jéssica Vall també ha sumat el metall més preuat als 100 braça. A banda, cal destacar els bronzes indiviuduals d’Érika Villaécija als 1.500 lliures i de África Zamorano als 200 esquena.

La prova de relleus tancava la penúltima jornada dels campionats. I ha estat un colofó realment emocionant. Malgrat ser una prova llarga, els 4x200 lliures, la igualtat ha estat màxima i s’ha resolt tot just per unes dècimes. L’equip andreuenc, format per Marta González, Sònia Pérez, África Zamorano i Érika Villaécija s’ha imposat al Sabadell amb una marca de 8’17’’05. En tercera posició ha quedat el Canoe. El Sant Andreu, cal recordar, ja s’havia proclamat campió del 4x100 lliures femenins el divendres.

L’altre or andreuenc de la jornada ha arribat de la ma de Jéssica Vall als 100 braça. Amb una marca d’1’07’’75, la nedadora s’ha imposat per davant de Marina García i Concepción Badillo. A la mateixa prova, Sandra García ha acabat finalment en novena posició.

La tarda havia començat amb el bon sabor de boca deixat per Érika Villaécija en els 1.500 lliures, on s’ha penjat el bronze. Amb una marca de 16’35’’26, per davant seu només han quedat Mireia Belmonte i Maria Vilas. A aquesta prova també hi competien dues andreuenques més: Nekane Martínez (vuitena amb 17’’17’44) i Judith Navarro (onzena amb 17’36’’24).

De la seva banda, i a banda de l’èxit en relleus, Zamorano també ha tastat metall en una prova individual. S’ha penjat el bronze en els 200 esquena. La prova l’ha guanyada Melanie Costa i, en segona posició, ha quedat Duane da Rocha. L’emoció, però, ha estat en la lluita per la tercera posició, un duel fraticida entre Zamorano i la també nedadora del Sant Andreu Sònia Pérez. El metall se l’ha endut la primera per tot just dues dècimes: 2’15’’72 per Zamorano i 2’15’’95 per Pérez.

De la resta de la jornada, destacar que Jan Giralt s’ha quedat molt a prop del podi. Tot just a tres dècimes. La marca de 2’05’’38 no ha estat suficient per penjar-se metall en un prova dominada per Alejandro García (Zamora), seguit per Álvaro López (Mairena) i Marc Sánchez (Sabadell).