Dos metalls més Àfrica Zamorano

14.07.2014 13:57

Barcelona (G.Pérez).- África Zamorano s’ha convertit, sense cap mena de dubte, en una de les grans estrelles de l’Europeu júnior de natació que s’ha celebrat a la població holandesa de Dordrecht. I és que a l’or i a la plata assolits als 400 estils i als 200 esquena, n’ha sumat dos metalls més. Un, l’or, en categoria individual en proclamar-se campionat en els 200 estils. L’altre, de conjunt, la de bronze als 4x200 lliures.

La nedadora del CN Sant Andreu ha brillat amb llum pròpia dins la delegació espanyola. Torna a Catalunya amb fins a quatre medalles. Dos d’or, una de plata i una de bronze. Un botí fantàstic per a la jove esportista.

Si ja fins diumenge la seva actuació ja mereixia un excel·lent, la jornada del diumenge, la darrera dels campionats, va servir per obtenir la matrícula d’honor. Així, es va proclamar campionat dels 200 metres estils. Arribava amb la tercera millor marca però, un cop més, a la final va donar el do de pit. Amb una marca de 2’13’’80 va superar la britànica Georgia Coates i l’alemanya Lisa Katharina Hoepink per penjar-se l’or. A més, assolia una marca que era rècord dels campionats i, lògicament, també d’Espanya en la categoria de 15 i 16 anys.

El colofó va arribar amb la prova de conjunt. Als 4x200 lliures l’equip que, juntament amb Zamorano conformaven Sandra Pallarés, Elisa Sánchez y Laura Rodríguez va aconseguir la tercera posició i, per tant, el bronze. Només van ser superades pels equips de Rússia i Alemanya.