Doble premi pel Sant Andreu

16.08.2011 22:09

EUROPA 1 - SANT ANDREU 1 (3-4)

El derbi que va enfrontar els dos equips barcelonins va tenir doble funció: Torneig de la Vila de Gràcia i classificació per a la següent eliminatòria de la Copa Catalunya. La UE Sant Andreu va matar tres pardals d'un tret: es va fer amb la copa del torneig, va passar ronda de la copa i, a més, va guanyar l'etern rival de la ciutat. La victòria, però, no va ser fàcil i es va decidir des dels onze metres després d'empatar a un gol.

Els homes de Piti Belmonte van començar oferint un futbol diferent del que s'ha pogut veure fins ara, tant al Torneig dels Històrics com als partits amistosos fins ara disputats per l'equip quadribarrat. Les combinacions eren encertades i l'arribada a porteria era més frequent que la dels últims matxs, però, tot i això, el Sant Andreu no va brillar. Al 30' arribada l'ocasió més perillosa per la UESA, amb una rematada de Blanco després d'una centrada de Quim Araujo. Un minut més tard, una jugada d'Enric Tarrés acabava amb la pena màxima assenyalada pel col·legiat, David Navarro. L'encarregat de transformar el penal va ser Marc Martinez, especialista en llençaments a pilota aturada. La primera part no va destacar per les grans ocasions de gol. L'Europa s'apropava per primer cop a la porteria de Morales al 44'.

A la represa, amb els mateixos 22 homes sobre la gespa del Nou Sardenya la dinàmica del partit seguia sense canvis. El Sant Andreu va tenir una clara ocasió per a fer el segon: passada en profunditat de Melo per Xavi Jiménez, que feia un bon control orientat amb el peu dret i intentava picar-la per sobre de Leva. El porter escapulat va estar atent i va posar la punta dels dits per evitar el gol. Els quadribarrats havien perdut una mica la posició sobre el terreny de joc i els homes de Pedro Dólera ho van aprofitar amb un gol de Cano al 22'. Una rematada del central de l'Europa acaba situant l'empat a l'electrònic. Cap dels dos equips va saber trencar la defensa rival i amb poques ocasions de gol s'arriba al final del partit, sense un guanyador. A partir d'ara, els onze metres decidirien la victòria.

Als penals va aparèixer Morales per aturar dos llançaments consecutius a Guzmán i Alberto. Marcos tenia el passi andreuenc a les seves botes i amb cama dreta no va fallar, amb un xut ras ajustat al pal dret. La resta de gols els van fer Quim Araujo, Melo i Marc Martinez. El Sant Andreu accedeix a tercera ronda de la Copa Catalunya. Els possibles rivals: Manlleu. Torreforta, Castelldefels, Almacelles i el guanyador del Sabadell-Santa Perpètua.