Dinorah Santa Ana: “El Sant Andreu hauria desaparegut si no el comprem”

07.10.2014 15:11

Barcelona (T.Martínez).- Dinorah Santa Ana, màxima accionista del Sant Andreu des del passat mes de juliol, ha protagonitzat una de les entrevistes del dia al magazine matinal de Catalunya Ràdio. Dinorah ha tractat diversos temes de l’actualitat del club quadribarrat en la primera gran entrevista des que va invertir a Sant Andreu. Un dels assumptes més importants ha estat la delicada situació econòmica del club, en seriós risc de desaparició abans de la seva arribada.

Com ja va manifestar Marcos Martins a RTV, Dinorah ha recalcat que la idea de comprar un club no era nova a la seva empresa de representació, i que finalment es va decidir per invertir en el Sant Andreu perquè era un “club històric que li agradava tot i no estar en venta”. Malgrat tot, la propietària del club ha reconegut que “desconeixia les condicions en què es trobava l’entitat quan la va comprar”, ja que no s’esperava trobar-se amb una institució que “no presenta comptes des de 2009” i que acumula el ja conegut deute de 7 milions d’euros.

De fet, Dinorah Santa Ana ha reconegut que “si no compra el Sant Andreu, el club hauria desaparegut”. De la mateixa forma, també ha recalcat que “no té cap intenció de vendre el Sant Andreu”, quan ha estat preguntada per l’historial de presidents i màxims accionistes que han invertit en equips de futbol per acabar-los abandonant a posteriori.

Tampoc han faltat les referències a l’anterior directiva de Manuel Camino. La màxima accionista del club ha recalcat que “els problemes no venen tant de l’època de Gaspart com de la gestió de Camino, no estava inscrit com a president”. A més de citar la desapareguda Creu de Sant Jordi, Dinorah tampoc ha amagat que hi havia empleats del club que acumulaven “8 mesos sense cobrar” i que està treballant per pagar aquests deutes pendents i que “gairebé tots pagats”. En aquesta línia, Santa Ana ha acceptat que “l’auditoria ens costarà mesos perquè hi ha molts papers que no s’entenen” i ha afirmat amb ironia que “cada dia apareix una factura diferent” i que “els jugadors no tenien ni aigua per beure”.

Dinorah Santa Ana ha aprofitat l’entrevista per recordar la seva implicació amb el Sant Andreu. Ha comentat que cada dia passa per les oficines del club i que parla diàriament amb l’entrenador, Piti Belmonte, i que tot i no interferir en les decisions esportives, sí que opina. Sobre els objectius esportius, ha assegurat que "li agradaria pujar molt a Segona A, però que cal ser realistes".

L'entrevista sencera, de 24 minuts, està disponible al web de Catalunya Ràdio.