Diferent entrenador, la mateixa història

23.02.2014 13:54

Elx (G.Pérez / A.Cedillo).- La història no canvia. El Sant Andreu ha tornat a caure derrotat a domicili. Martí Cifuentes, en el seu primer partit com a visitant, ha vist com l’equip queia derrotat al camp de l’Il·licità. Feblesa defensiva i un balanç gairebé nul en atac han evidenciat el mal moment dels quadribarrats, que sumen quatre derrotes consecutives per primer cop des de la temporada 2001-02.

No es pot dir que el primer partit fora de casa de Martí Cifuentes hagi estat gaire diferent dels que es veien amb Patxi Salinas. Al menys, en la seva primera meitat. El filial alacantí l’ha dominat amb claredat i ha generat les millors ocasions. No ha trigat molt a donar el primer ensurt. Al minut 2,, Morales s’ha hagut de lluïr per refusar a còrner una rematada de Sergio León i, poc després, al 9’, ha estat Albarrán qui ha hagut de posar la cama per desviar un altre xut del davanter il·licità.

El quadre local ha fet mal per bandes. Afortunadament, les centrades no han acabat de trobar rematador. Poc a poc, el Sant Andreu ha agafat confiança, s’ha trobat més còmode en defensa i ha aconseguit aturar l’embrenzida blanc-i-verda. En atac, però, gairebé no ha existit. No ha estat fins al minut 28’ quan ha donat feina, poca s’ha de dir, a José Carlos. Alcover, des de lluny, ho ha provat amb un xut massa centrat.

Una vegada més, Morales s’ha erigit com un dels homes claus del Sant Andreu. Al 30’, amb una intervenció felina, ha evitat el que hagués estat un autogol. La centrada de Marín des de l’esquerra s’ha passat per l’àrea i ha acabat tocant en la cama d’un defensor quadribarrat. Anava cap a dins la porteria però el capità ha reaccionat i ha evitat el disgust.

El tram final del primer temps, el Sant Andreu s’ha animat més a l’hora de buscar la porteria contrària. D’una banda ho ha intentat Mouriño, de nou des de fora l’àrea. José Carlos ha aturat amb eficiència la seva rematada. Després, Matas. La seva autopassada li ha permès plantar-se a l’àrea però no ha aconseguit arribar a rematar.

Encara mancava un darrer ensurt abans d’arribar al descans. Després d’un còrner, l’Il·licità ha muntat la contra i Sergio León no ha arribat per centímetres a la centrada des de l’esquerra.

Al segon temps, ha arribat la debacle. Sergio León ha avisat només començar amb una rematada desviada de cap. Ha respós Rubén, amb un xut massa fluix ben deturat per José Carlos. Semblava que el partit s’obria, que s’igualava però el trencament ha acabat perjudicant el Sant Andreu perquè el seu rival ha tingut l’eficàcia ofensiva que fa dies que ha perdut el quadre andreuenc, entre d’altres coses, perquè es va deixar marxar el seu màxim golejador. Al 55’, l’Elx Il·licità ha colpejat. Centrada des de la banda, baixa la pilota Jairo i Miguel Ángel remata al fons de la xarxa.

El gol, malgrat que faltava encara molt per al final, ha sentenciat el partit. El Sant Andreu, un altre cop, no ha tingut cap capacitat de reacció. Malgrat els canvis introduïts per Martí Cifuentes, l’atac ha continuat desaparegut. I al 73’, ha arribat el segon cop. Samu ha fet la passada de la mort i, un altre cop Migue, ha marcat el 2-0.

Al tram final, el mal podia haver estat superior. Mentre el Sant Andreu tot just ha aconseguit alguna aproximació tímida amb rematades desviades d’Azparren i Matas, l’Il·licità ha estat molt a prop d’ampliar el marcador. Morales, xut de Nico (76’), i el pal, que ha rebutjat el ‘hat trick’ de Migue, ho han evitat. Al final, el 2-0 no s’ha mogut, un resultat que fica el Sant Andreu a la zona de promoció pel descens. Si el Sant Andreu fos Estats Units, ara estaria en DEFCOM 1.

Camp: Ciutat Esportiva Díaz Iborra. 1.500 espectadors.

Elx Il·licità: José Carlos, Miguel Ángel, Charlie, José Ángel, Marín, Samu (Juanra, 83’), Sergi, Anaba, Migue, Jairo (Nico, 68’) i Sergio León (Álvaro, 73’).

Sant Andreu: Morales, Albarrán, Mozo, Azparren, Jilmar (Carroza, 65’), Ibon, Alcover, Josu (Ander, 65’), Rubén, Mouriño (Aarón, 73’) i Matas.

Àrbitre: Navarro Fuentes. T.G.: José Ángel / Matas i Ibon.

Gols: 1-0, Miguel Ángel (56’). 2-0, Migue (73’).