Deures pendents

07.03.2014 22:52

Barcelona (X.Rodríguez).- L’èxtasi després de guanyar i de com es va aconseguir ha de cessar. Sí, el Sant Andreu va tornar a guanyar després de molts partits i una sequera golejadora que superava els 500 minuts i 5 partits. Els de Matí Cifuentes, però, no poden relaxar-se, ja que amb 30 punts encara per disputar-se queden molts fronts oberts i els andreuencs encara han de sortir de la zona baixa de la classificació si no volen patir fins l’últim partit de la temporada.

El rival, segurament, no és el més apropiat a l’hora de pensar un estadi on trencar una ratxa de 13 mesos seguits sense guanyar a domicili. Manises, el camp de l’Huracán Valencia, és un terreny de joc de dimensions reduïdes on pocs equips han tret suc. A més a més, fins al partit de la primera volta on Rubén Canelada va exercir d’heroi per aconseguir la victòria al descompte, els valencians havien estat la bèstia negra dels quadribarrats, amb 4 victòries de 4 partits disputats. Tot i així, a aquestes alçades de temporada el que menys ha de preocupar al Sant Andreu és el rival i el lloc on es disputen els partits. L’objectiu de la salvació pot començar a cobrar forma i més si aconsegueixn donar una sonada campanada aquest cap de setmana.

Els precedents són nefastos si obviem el partit disputat al Narcís Sala a la primera volta de campionat. A Manises, a més, els andreuencs mai han aconseguit fer un gol. Els d’Iñaki Alonso, a més, tindran partits complicats després d’aquesta jornada, fet que suma un plus d’importància al matx de demà.

L’Huracán és un equip fet a cop de talonari i que aprofita les reduïdes dimensions de Manises per fer un futbol directe replet de passades llargues per agafar desprevinguts als seus rivals. Darrerament els resultats no estan acompanyant els homes d’Iñaki Alonso i han perdut terreny respecte el tren de la promoció d’ascens. Les dues darreres derrotes enfront Prat i Espanyol B són un exemple de la situació per la que passa l’equip, que no guanya des de fa un mes i veu perillar les seves aspiracions d’assolir el tan desitjat ascens a Segona Divisió A. Els valencians arriben a aquesta cita amb 41 punts, 8 per sota dels llocs privilegiats de la classificació.

Martí Cifuentes no podrà comptar amb Dídac Navarro, que es perdrà el que resta de temporada després de passar pel quiròfan novament, ni amb Xavi Jiménez, que encara no s’ha recuperat del cop al turmell que va patir la setmana passada al partit enfront el Villarreal B i que va propiciar la seva substitució instants abans del descans. Qui si ha entrat a la convocatòria és Ton Alcover; el migcentre andreuenc va patir un traumatisme craneoencefàlic durant el mateix partit i va estar en observació unes hores després del matx. Va començar la setmana entrenant al marge del grup però Cifuentes se l’endu a València. També hi serà Alberto Carroza, substituït durant el fatídic partit contra el filial groguet també a causa d’unes molèsties a la cuixa. Carlos Albarrán, Jilmar Torres i Josu Rodríguez queden fora de la llista per decisió tècnica.

Les dades del rival:

HURACAN 2013-14.pdf (4 MB)

Huracan 2013-14.doc (98 kB)