Derrota en el primer partit de lliga (0-1)

21.08.2011 21:38

La temporada 2011-2012 no ha començat amb un bon resultat al Narcís Sala, tot i que les sensacions han estat molt millor que el què indicava el marcador al final dels 90 minuts. La UE Sant Andreu ha perdut per 0-1 contra l'Andorra, en un partit on ha dominat la pilota, ha tingut el domini territorial, però li han faltat dues coses que sí ha tingut l'equip visitant: rematada i punteria. Tot i això, l'equip ha mostrat voluntat i no s'ha rendit, fins a tancar els aragonesos a la seva àrea els últims 10 minuts, quan hi ha hagut fins a 4 ocasions de perill.

El partit ha començat amb força intensitat, fins que als 9 minuts s'ha començat a trencar. Una bona prolongació de Luís Blanco ha deixat sol a Eloi Fontanella a la mitja punta, i el davanter ha volgut entrar dins l'àrea quan potser la millor opció era una rematada de lluny. La defensa de l'Andorra ha pogut treure ràpidament el contraatac, deixant sol a Morales dins l'àrea, que amb una rematada creuada per baix ha batut el porter quadribarrat, situant el 0-1 al marcador.

Els homes de Piti Belmonte no han abaixat els braços, i s'han fet amb el domini de l'esfèric i trepitjaven amb asiduitat la zona de tres quarts, tot i que faltava trobar la profunditat necessària per crear ocasions. La més clara l'ha tinguda Nando amb una rematada de cap al minut 20, després d'una centrada de Marc Martínez. Félix, porter de l'Andorra, s'ha lluït amb una espectacular estirada sota pals. Això ha donat moral als visitants, que han anivellat la intensitat de manera progressiva, fins que als 10 últims minuts s'han pogut acostar a l'àrea del Sant Andreu, amb fins a 3 arribades de perill que no s'han culminat amb rematada, arribant a la mitja part amb el 0-1.

El pas pels vestidors ha fet més bé al Sant Andreu, que ha sortit amb molta empenta. En els 5 primers minuts, dues arribades: Xavi Jiménez i Dídac, a la sortida d'un córner, han començat a avisar al porter Félix. Als 20 minuts de la segona, en un altre córner, Moyano ha pogut rematar gairebé sense angle i ha enviat la pilota al pal.

L'Andorra esperava ben posicionat al seu camp, i aconseguia defensar sense patir gaires complicacions. En dos errors del Sant Andreu (passades de Marc Martínez i Fran Grima), ha creat perill en dos contraatacs. En el primer, Morales ha aconseguit aturar una falta a la frontal, i en el segon, ha aturat amb solvència un 1 contra 1. La rèplica l'ha tinguda Xavi Jiménez, amb una rematada des de la frontal en un bon contraatac.

Piti Belmonte ha volgut variar l'atac amb canvis més matiners dels què estava acostumada la grada del Narcís Sala, amb l'entrada de Marcos i Llobet. Precisament el davanter ha fet una bona feina com a referència aèrea en una sèrie de centrades d'un Fran Grima molt actiu i incisiu a la segona part. El Sant Andreu s'ha bolcat a l'atac i, en uns últims 10 minuts de rauxa, ha tingut opcions d'endur-se un punt en el primer partit de lliga.

En el minut 83, Quim Araujo ha caigut dins l'àrea quan era forçat per dos defenses, en una jugada que la grada ha protestat enèrgicament. En la jugada posterior, la més clara del partit, Eloi Fontanella ha tingut una rematada a boca de canó dins l'àrea, però el seu xut s'ha estavellat al travesser. Una altra jugada polèmica ha succeït al minut 89: centrada des de la dreta de Quim Araujo i Marcos, ajudant-se de la mà, remata de cap superant Félix. L'àrbitre ha anulat justament el gol, molt protestat pels jugadors a la gespa però acceptat amb tota naturalitat pel tècnic a la sala de premsa. En temps de descompte, dues ocasions més: Eloi Fontanella ha rematat sol dins l'àrea, però un defensa ha arribat a rebutjar la pilota, i en el córner posterior, Dídac Navarro ha rematat massa alt.

Finalment, derrota per començar la temporada, però amb bones sensacions d'un equip que no ha abaixat els braços en cap moment i ha mostrat una molt bona imatge durant els 90 minuts.