Debut oficial a la renovada Copa Catalunya

03.08.2014 21:44

Barcelona (G.Pérez).- Després de tres amistosos, el Sant Andreu disputa aquest dilluns el seu primer partit pròpiament oficial de la temporada. Els quadribarrats debutaran en la renovada Copa Catalunya absoluta, un torneig que estrena format amb l’objectiu de recuperar el prestigi perdut els darrers anys. El rival serà el Santboià, de la Primera Divisió Catalana.

El Sant Andreu arriba a aquest partit després d’haver sumat una victòria (2-1 enfront el Santfeliuenc), un empat (0-0 davant el Sabadell) i una derrota (3-1 al camp del Prat) en el que porta de pretemporada. Ho fa també sense comptar encara amb davanters pròpiament dit, peces bàsiques i que s’estan buscant. I ho fa també com a teòric favorit per militar en categoria superior, un paper que, però, en aquesta competició no garanteix res. I menys contra un rival confeccionat per buscar el retorn a la Tercera Divisió.

El tècnic andreuenc, Pere Belmonte ‘Piti’, està pendent de l’estat físic de tres dels jugadors. Ibon i Borreda no van jugar contra el Sabadell i, en aquest partit, Calderón va marxar tocat després d’un cop. Són aquests els tres dubtes per visita el Joan Baptista Milà (20.00 h.) en el primer compromís d’una setmana que pot estar ben atapeïda. I és que aquest dilluns també comença un Torneig d’Històrics on tocarà debutar el dimarts, en un triangular enfront Europa i Sants. Per tant, l’entrenador quadribarrat segurament haurà de reservar jugadors per evitar que alguns es carreguin de minuts quan no es porta ni mig mes de preparació.

Pel que fa al Santboià, són baixes segures Libo, Honorato i Víctor Martínez. Tots tres no estaran disponibles perquè no tenen encara la fitxa tramitada. La resta de jugadors estaran tots a disposició del tècnic Juan Camilo Vázquez.

El partit té un precedent recent. Concretament la passada temporada. A l’agost del 2013, també en primera ronda de Copa Catalunya, el Sant Andreu va eliminar el Santboià gràcies a un solitari gol de Francis Ferrón.

Cal recordar que, amb la nova fórmula, la Copa Catalunya absoluta –hi ha una Copa Catalunya amateur amb equips de categories inferiors-, els equips que avancin ronda, a més de l’al·licient merament esportiu, que, no es pot negar, no havia tingut gaire interès les darreres temporades, també tindran un altre d’econòmic. D’una banda, la Federació Catalana assumeix el cost d’arbitratges i dels desplaçaments. I superar ronda tindrà premi. Si se supera la primera ronda, 300 euros. La quantia, però, s’anirà incrementant segons avanci el torneig.