Crònica d’un descens anunciat

04.05.2015 00:06

Barcelona (Redacció).- El descens del Sant Andreu a Tercera Divisió ja és un fet. La victòria del Cornellà enfront el València Mestalla (1-0) ha certificat matemàticament la pèrdua de categoria que fa setmanes que s’albirava i un dels dies més tristos dels darrers anys per a l’afició quadribarrada.

L’empat aconseguit dissabte al camp de l’Huracán, tot i ser molt meritori, era clarament insuficient per  a les necessitats d’un equip que si volia salvar-se ho havia de guanyar tot. Aquest diumenge, a més, els dos rivals directes, Eldenc i Cornellà no han fallat. Els alacantins han golejat L’Hospitalet (5-1) i els del Baix Llobregat han superat per la mínima el València Mestalla (1-0). Aquest darrer resultat ha estat definitiu. Els de Jordi Roger tenen ara set punts d’avantatge amb el Sant Andreu quan només queden sis per disputar.

D’aquesta forma, el Sant Andreu posa fi a una etapa de set temporades a Segona B. L’últim cop que es va estar a Tercera va ser a la campanya 2007-08. Llavors, també s’havia baixat l’any anterior però, amb Natxo González a la banqueta, es va recuperar de seguida la categoria perduda. Es va quedar segon a la lliga regular i en la fase d’ascens es va superar l’Haro i l’Arandina.

En aquestes set temporades, l’equip ha viscut moments brillants. Entre ells, cal destacar el títol de campió de la 2009-10, la Copa Federació 2012-13 o l’eliminatòria de Copa enfront l’Atlético de Madrid. També es va estar a punt d’aconseguir l’ascens a Segona A, però en la promoció de la campanya 2009-10 primer la Ponferradina i després el Barcelona B, en totes dues eliminatòries amb gran polèmica arbitral, ho van evitar.