Corominas marca la diferència

26.10.2014 22:44

Olot (T.Martínez).-  L’Olot tenia comptes pendents amb el Sant Andreu. L’equip quadribarrat va guanyar els dos partits que la temporada passada va jugar com a local contra el club de la Garrotxa (inclosa una eliminatòria de Copa del Rei) i va endur-se un punt del Municipal d’Olot quan segurament no ho va merèixer. A la quarta, tot i que patint, els homes d’Arnau Sala han aconseguit doblegar un Sant Andreu que ha jugat els seus millors minuts quan el marcador anava en la seva contra i el temps s’esgotava. Prou per generar perill, però insuficient per tornar a casa amb algun punt a la butxaca.

El dominador als primers minuts ha estat l’equip local, que s’ha fet amb el control de la possessió. Amb un mig del campo força creatiu amb Maestre i el jove Èric Vilanova, els d’Arnau Sala han començat amb major ritme i intensitat i han generat les primeres ocasions. Sobretot a través d’un Uri Santos molt actiu entre línies, que s’ha deixat veure sovint a prop del mig del camp i en totes dues bandes per agitar la defensa quadribarrada. El propi Santos ha tingut una primera ocasió al minut 12, però sense prou precisió per posar en problemes Morales. La reacció del Sant Andreu, a través d’un cop de cap de Nuha poc després, sí ha obligat a Wilfred, porter de l’Olot, a estirar-se per mantenir el 0-0 al marcador. No obstant, el futbol dels visitants era molt simple: un cop recuperava la pilota, buscava Nuha mitjançant passades llargues o aprofitar les segones jugades que es generen a partir de la lluita del punta quadribarrat.

Amb el pas dels minuts el Sant Andreu s’ha anat obrint, ha entrat en el partit i el duel ha derivat en un xoc de lleugeres anades i vingudes. Amb major espai entre línies, Corominas ha gaudit d’espai i temps necessari per conduir la pilota a prop de la frontal i xutar des d’una bona posició. Sense que ningú l’incomodés a temps, Coro ha clavat la pilota al fons de la porteria de Morales amb un notable colpeig que ha entrat per l’escaire.

El gol ha esperonat el Sant Andreu, que ha gaudit de trams més llargs de possessió de pilota. Víctor ha guanyat protagonisme al doble pivot, acompanyat d’Ibon, que guardava més la posició i permetia que el futbolista format a la pedrera guanyés metres. Felipe, titular per primera vegada a la lliga, ha intentat desequilibrar en l’un contra un davant els laterals rivals, però gairebé sempre ha sortit perjudicat i ha acabat perdent la pilota. A mesura que han corregut el cronòmetre l’Olot ha anat gaudint d’opcions al contraatac, amb un immens Uri Santos que ha castigat cada pèrdua d’esfèrica dels homes de Piti Belmonte.

A la segona meitat, el tècnic quadribarrat ha agitat la banqueta i ha donat entrada a dos homes que arribaven tocats però que han entrat a la convocatòria com Calderón i Carroza. El primer ha substituït el discret Felipe mentre el segon ha entrat per les molèsties d’Azparren, que havia estat dubte fins última hora. Amb Calderón sobre la gespa i el cronòmetre en contra, el Sant Andreu s’ha mostrat molt més dinàmic i ha ajuntat diversos futbolistes de qualitat als tres quarts de camp. Els de Piti Belmonte han empès l’Olot, que ha sortit menys sovint del seu camp, i Xavi Puerto ha guanyat protagonisme juntament amb Bruno Vinicius, que ha deixat alguna bona acció individual, com un xut que ha blocat Wilfred.

No obstant, al Sant Andreu li ha costat connectar amb Nuha i les principals accions de perill han arribat a pilota aturada. Víctor ha executat un bon llançament de falta que Wilfred ha desviat per sobre del travesser i, al temps de descompte, Xavi Puerto s’ha tornat a topar amb el porter local en un altre xut de lliure directe. Així doncs, Wilfred ha estat clau amb tres aturades de molt mèrit. Tot i així, tot i fer mèrits a la segona meitat, no ha acabat d’incomodar prou a l’Olot, que també ha sortit al contraatac en diverses ocasions (a través de Carlos Martínez a la segona meitat, sobretot) i alhora ha defensat amb prou encert les incorporacions per la banda dreta per part de Llamas i Bruno. L’única jugada de perill que no ha estat fruit de l’estratègia ha estat una centrada del propi atacant brasiler que Canal ha estat a punt de desviar cap a la seva porteria. El propi Canal, que ha entrat al tram final, ha acabat expulsat per una dura entrada al minut 88. Tot i així, d’haver estat més encertat l’Olot a l’hora de conduir els contraatacs també podria haver patit menys als últims compassos.

En qualsevol cas, és la derrota consecutiva i la taula es comprimeix. Guanyen els equips de baix i el descens ja es troba a només tres punts. Però la zona alta no es troba tan lluny: cinc punts separen els andreuencs de l’Espanyol B. Proper partit, la visita del Reus de Natxo González.

Fitxa tècnica

Camp: Estadi Municipal d’Olot. 1526 espectadors.

UE OLOT: Wilfred, Argi (Canal, 78’), Rubén Canelada, Germán, Rojas, Maestre, Èric Vilanova (Abel 55’), Xavi Ferrón (Musa, 73’), Corominas, Uri Santos i Carlos Martínez.

UE Sant Andreu: Morales, Llamas, Jilmar, Juanma Viale, Azparren (Carroza, 46’); Víctor (Xavi Jiménez, 81’), Ibon, Felipe (Calderón, 46’), Bruno Vinicius, Puerto, Nuha.

Àrbitre: Sánchez Alba (Aragonés). TG: Uri Santos (26’), Èric (31’), Argi (43’), Rubén (50’), Corominas (65’), Rojas (89’) / Ibon (6’), Juanma Viale (31’) Víctor (63’), Xavi Jiménez (85’),. TV: Canal (88’)

Gols: 1-0 Corominas (24′).