Convocatòria de Vall pel Mundial de Doha

16.10.2014 20:23

Barcelona (Ò.Dorado).- Jèssica Vall ha estat convocada pel Mundial de piscina curta (25 metres) que es disputarà a Qatar del 3 al 7 de desembre. La comissió tècnica de natació ha donat a conèixer la llista de nedadors que han estat escollits, entre els quals s’ha inclòs l’esportista del Club Natació Sant Andreu.

Vall competirà en tres disciplines: 50, 100 i 200 metres braça. A més de Vall, també hi acudiran Mireia Belmonte (UCAM) en 100, 200 i 400 esquena i 800 lliures i 200 papallona; Duane da Rocha (Club Natació Mijas) en 50,100 i 200 esquena; i María Vilas (Club Natació Riveira) en 400 esquena i 800 lliures. Serà la dotzena edició d’un mundial de piscina curta que es disputa cada dos anys.

El darrer campionat va celebrar-se a Estambul (Turquia). Cap nedador espanyol es va penjar la medalla en el quadre masculí. Pel que fa a la categoria femenina, Melanie Costa va ser bronze als 200 lliures i or als 400 lliures, mentre que Duane Da Rocha va ser bronze als 200 esquena. Espanya va quedar en tretzena posició amb un total de tres  medalles (2 bronzes i 1 or) pel que fa al rànquing de seleccions. Aquest cop, els presagis són més positius ja que la natació espanyola es troba en un dels millors moments de la seva història. 

Vall s’ha mostrat molt satisfeta per ser escollida i ha declarat a RTV Esports que “serà una molt bona primera cita per mesurar si anem pel bon camí.” A més, ha destacat que es vol enfrontar amb les seves rivals i ha afegit que “la piscina de 25 metres no és el meu fort, però volem posar èmfasi en sortides i viratges aquesta temporada”. Per últim, ha afegit que “Doha és l’objectiu principal del cicle en piscina de 25 metres”.

Les competicions es realitzaran en el Centre Aquàtic del complex esportiu Aspire de la capital qatarí, considerat un dels millors espais mundials per albergar les majors exigències esportives.