Confirmar sensacions davant l’afició

30.08.2014 15:39

Barcelona (T.Martínez/G.Pérez).- La visita del Villarreal B al Narcís Sala va suposar un punt d’inflexió la passada temporada. L’equip llavors entrenat per Martí Cifuentes va aconseguir una victòria a l’últim minut que li va permetre agafar aire i força pel tram final de lliga. No es troba en una situació tan delicada el Sant Andreu actualment, però una victòria en el primer partit de lliga al seu feu reforçaria molt els homes de Pere Belmonte 'Piti' després de sumar els tres punts a Tarragona. Començar amb dos triomfs donaria tranquil·litat a un club i a una afició que fa poc més d’un mes estaven immersos en un mar d’interrogants. Fins i tot, el propi entrenador ha afirmat que “l’equip està fort mentalment per la victòria a Tarragona”.

Tancada la plantilla amb la figura de Bruno Vinicius, que finalment no marxarà cedit a un club de Segona A, el Sant Andreu recuperarà a Lucas Viale, sancionat pel debut en lliga. 'Piti' Belmonte podrà comptar amb tota la plantilla (amb les excepcions de Jilmar i Carroza, lesionats) davant un rival que va començar la temporada empatant contra un dels clubs que més s’ha reforçat aquest estiu: el Reus de Natxo González. El tècnic, com és habitual als partits de casa, ha convocat tots els jugadors disponibles i, per tant, en descartarà fins a quatre. Tot indica que un dels que estarà d'inici a la banqueta és el propi Vinicius, que podria gaudir dels seus primers minuts al segon temps. Qui també té moltes opcions de participar és Guzmán, l'home que amb el seu gol 'in extremis' la passada temporada va permetre als quadribarrats guanyar el partit per 2-1 i trencar la nefasta ratxa de resultats que va costar el càrrec a Patxi Salinas.

El filial del submarí groc està especialment pendent de la convocatòria que faci el primer equip pel duel davant el Barcelona. I és que és probable que Marcelino García no cridi Nahuel Leiva, jugador que ja ha comptat amb minuts amb el primer equip i que, de fet, va marcar el dijous en el partit d'Europa League. Si com es preveu l'extrem torna al filial, tindria moltes opcions de ser a l'onze inicial en detriment de Jason A més, Alic, Espericueta i Palau són baixes confirmades, tots ells per problemes físics.

Com la majoria de clubs de la categoria, el Villarreal B s’ha renovat substancialment. Ha perdut diverses de les peces clau la temporada anterior, com ara el seu golejador Juanto Ortuño, que finalment ha recalat al Sabadell. Per tant, el nivell competitiu de l’equip dirigit per Paco López està per confirmar-se en partits com el del Narcís Sala. L’estadi del Sant Andreu servirà per mesurar el potencial d’aquesta plantilla, de bon tracte de pilota però teòricament amb menor experiència que altres anys. Sobre el rival, el tècnic quadribarrat ha declarat que espera “un partit on ells intentaran tenir la pilota”, tot i que també valora la possibilitat que el Villarreal incorpori algun futbolista més físic al mig del camp, donat el canvi de superfície.

Els de 'Piti' tractaran d’aprofitar-se que els rivals encara estan poc adaptats, sigui al seu nou club o a la categoria de bronze. L’experiència dels andreuencs és molt superior i la imatge del debut va ser bona, ja que el col·lectiu va funcionar correctament davant un dels rivals de major entitat. Al Narcís Sala és probable que el club quadribarrat mostri una versió més ofensiva, amb major capacitat per retenir la pilota i ganes d’agradar a l’afició, que podrà gaudir del primer partit oficial de la temporada a casa amb el mateix carnet de soci que la temporada anterior. El partit es podrà seguir a través de Ràdio Trinitat Vella (91,6 fm)..

La prèvia

Les dades del rival:

Villarreal B 2014-15.doc (69120)
VILLARREAL B 2014-15.pdf (4449712)