Comença el viacrucis

03.04.2015 16:04

Barcelona (G.Pérez).- Per si el Sant Andreu, després de la derrota del diumenge passat enfront el Cornellà, ja tingués poques esperances de salvació, la victòria dels del Baix Llobregat aquest dijous enfront l’Hospitalet les ha reduït ja a la mínima expressió. Deu punts, més el goal average perdut, separen els quadribarrats tant de la permanència, que marca l’Atlètic Balears, i de la plaça de promoció, que ocupen ara els de Jordi Roger. És a dir, quatre partits quan només queden set per disputar-se. I això sense comptar l’avantatge d’Eldense i Saragossa B. En definitiva, la permanència ja és una missió impossible. Amb aquests condicionants afronta el conjunt de Miguel Álvarez el derbi a la ciutat esportiva Dani Jarque davant l’Espanyol B. Més enllà de l’honor, més enllà de retardar el que, tret de miracle, és inevitable, poc al·licient té ja el duel.

La catàstrofe quadribarrada en els darrers duels -1 sol punt de 18 possibles- ha deixat l’equip totalment enfonsat. Ni l’arribada d’Álvarez a la banqueta (a totes llums massa tard i amb l’agreujant de no poder ser ell qui decidís els fitxatges al mercat d’hivern) ha servit per fer remuntar el vol d’un conjunt sense rumb i sobre el qual els rectors del club hauran de fer moltes reflexions. Els set partits restants són un autèntic viacrucis per jugadors i afició que comença, justament, Dissabte Sant.

I, malgrat això, l’equip intentarà anar a Sant Adrià amb el desig de trencar la mala ratxa i guanyar. Primer, per orgull i honor. I, segon, perquè si alguna possibilitat queda encara passa per sumar els 21 punts en joc i, per tant, per vèncer a un Espanyol B que, tot s’ha de dir, també passa un mal moment. Els blanc-i-blaus han davallat molt el seu rendiment en la segona volta i, de fet, es pot dir que viuen de rendes. Dels punts aconseguits al primer tram de campionat. Això sí, necessiten sumar alguns més per no arriscar-se a patir. I el duel contra el Sant Andreu se’ls hi presenta com la millor oportunitat.

Per afrontar el partit, Álvarez torna a tenir problemes a la línia defensiva. Els dos germans Viale, Lucas i Juanma, estan lesionats. El primer s’ha ressentit dels problemes al bessó que el van tenir de baixa vàries setmanes i el segon no s’ha recuperat de la contractura que li va fer demanar el canvi en el descans del duel enfront el Cornellà. A la llista, de vint jugadors, torna Carroza, un cop superat el cop a les cervicals sofert durant el partit amb l’Olot.

Pel que fa a l’Espanyol B, Lluís Planagumà podrà comptar amb Ángel López. El jugador ha complert ja els dos partits de sanció que li va imposar el comitè de competició després de ser expulsat a Xàtiva.

La prèvia

Les dades del rival

Espanyol B 2014-15.doc (64 kB)
ESPANYOL B 2014-15.pdf (2,9 MB)