Cifuentes: “Cal capacitat per materialitzar les ocasions”

20.02.2014 15:32

Barcelona (G.Pérez).- Martí Cifuentes va passar pels micròfons de Ràdio Trinitat Vella per analitzar com ha trobat l’equip i el seu debut al capdavant del Sant Andreu. Malgrat la derrota en el debut i reconèixer que l’equip està en mala dinàmica, el tècnic es mostra il·lusionat i confiat en poder tirar endavant la situació.

Debut amb derrota, però amb coses per ser optimista?

Te’n vas amb males sensacions perquè era important començar avui bé ja que hagués estat una injecció de moral, però l’equip ha estat a la primera meitat a bon nivell. Crec que s’ha generat certa sensació de perill, tot i que sense ocasions molt clares. En línies generals estem contents amb la primera part. A la segona, en canvi, ha donat la sensació que l’equip estava físicament cansat.

Pesen ara més les cames o el cap, amb les derrotes dels darrers partits?

Evidentment, l’aspecte mental, quan funciona, permet que les cames responguin millor. La nostra feina és intentar recuperar una bona dinàmica, fer creure els jugadors que hi ha plantilla per revertir la situació i encadenar dos o tres resultats positius per sortir d’allà.

El que falla més de la plantilla és l’atac, amb quatre partits sense marcar coincidint amb la marxa de Ferrón?

No vull valorar el que ha passat fins ara sinó el que passi en el futur. Estem contents amb la feina de Matas contra el Llevant. És evident que, a nivell ofensiu és important tenir capacitat per materialitzar les ocasions, però no només aquests dos jugadors –Matas i Ander-. També ha de ser important l’aportació de gent de segona línia com Araujo, Aarón, Víctor o Xavi Jiménez. Ens han de donar també una xifra de gols important. La idea és que les pròximes setmanes s’assimili la nostra idea de joc. Entenem que els jugador tenen capacitats suficients per desenvolupar-les.

L’opció de Xavi Jiménez al lateral, és pot contemplar més cops de cara al futur?

Són circumstàncies del futbol. Melo tenia les molèsties al coll, no va poder entrenar i vaig parlar amb els jugadors per conèixer, donades les baixes en defensa, qui es podia adaptar. Teníem la sensació que el Xavi ho podia fer-ho be i crec que ha fet un bon partit. És una llàstima l’acció de la targeta vermella, que crec que no era l’últim home. És una opció valorable en moments determinats, tot i entendre que en aquesta posició Xapi i Albarrán ho fan bé.

Ibon de central és una alternativa o el prefereixes de migcentre?

Era una opció però entenem que és més important a nivell d’equilibri organitzatiu. Amb Xapi, que el conec de fa temps, entenia que es podia entendre bé amb Mozo. La derrota del diumenge no és culpa de la línia defensiva. Marxo content perquè no era fàcil suplir les quatre baixes que teníem a nivell de central.

31 anys per a un entrenador hi ha qui diu que és poc, tot i que ja acumules experiència. Com arriba algú a fer de tècnic tant jove?

El fer d’entrenador em va arribar ben aviat i gairebé per casualitat. Jugava en un club on hi havia problemes econòmics ja a principis de temporada i em va trucar el Sabadell, on coneixia el Manolo Fernández que em va proposar portar un juvenil. La feina em va agradar molt i des de llavors m’hi he dedicat. Les darreres temporades m’hi vaig centrar perquè vaig tenir clar que era el que volia.

Amb dues experiències a l’estranger. Què t’han aportat?

A nivell personal, les vaig combinar també amb viure fora i aprendre idiomes. T’ensenyen altres cultures i altres formes de treballar. Van ser molt positives. No formava part del club però feia un seguiment diari dels entrenaments. A l’Ajax l’entrenador era Frank de Boer. M’han ajudat molt.

A dos clubs amb filosofies diferents. A dins es veia així?

Sí, totalment. Les metodologies de treball i entrenament són diferents. El bon entrenador és el que sap dominar més recursos per adaptar-se a la plantilla i al nivell de joc de la categoria.

Com afrontes el partit davant l’Il·licità?

És un partit complicat, amb un equip de la part alta que està fent una gran temporada i vas amb una dinàmica negativa però tenim tota la setmana per treballar, per introduir els conceptes que volem que assimilin els jugadors i espero un Sant Andreu més competitiu.

La proximitat del descens, posa més pressió?

És evident. La situació no és crítica però sí delicada. Has de sumar quan abans. Dels partits que queden hauràs de guanyar gairebé la meitat per salvar la categoria. Portem pocs dies, no som mags. Les dinàmiques són difícils de canviar i el partit del Llevant és una bona mostra. Ells han guanyat però no han tingut moltes ocasions, ha fet molt poc per sumar tres punts valuosos. Però nosaltres estem il·lusionats per tirar la situació endavant.