Carlos Bellón: “Si el públic ens recolza i nosaltres juguem bé, convertirem la nostra piscina en un fortí”

10.10.2011 13:26

 

Aquesta temporada Carlos Bellón, madrileny de 31 anys, substitueix Manolo Suárez a la banqueta del primer equip de waterpolo del CN Sant Andreu. Bellón és nou al càrrec però coneix molt bé l’entitat. Després d’encarregar-se del planter de la casa torna decidit a fer una bona temporada i a consolidar el Sant Andreu entre els grans del waterpolo estatal.

 

 

Aquesta temporada comences la teva aventura com a primer entrenador del CN Sant Andreu. Què n’esperes de l’experiència?

 

Doncs intentar quedar el més amunt possible, aprendre el que és ser entrenador i gaudir tot el que es pugui des del primer partit.

 

Creus que és important que ja coneguis la casa abans de començar aquest repte?

 

Ho considero fonamental. El fet de ser responsable de l’àrea de waterpolo és important conèixer tots els detalls. Saber on has d’anar amb qui parlar, a qui preguntar… tots aquests detalls són fonamentals per no perdre temps.

 

Què creus que ha canviat respecte la passada temporada?

 

Manolo Suárez i jo tenim la mateixa filosofia, per tant l’estructura de l’equip ha canviat poc. El que si que esperem que marqui la diferència és Marko

Mijatovic (jugador serbi fitxat aquest any). El Canvi de jugadors sí que poden fer canviar la manera de jugar de l’equip.

 

Aquest any el sistema de lliga canvia. Se suprimeix el play-off perquè la selecció espanyola ha de jugar el preolímpic i no hi ha dates suficients. Aquest fet varia la planificació de l’equip?

 

Pel que fa al nostre objectiu esportiu no. El que sí que varia és la manera d’afrontar els partits, perquè cada punt és importantíssim. De fet aquest dimecres juguem contra la Barceloneta. Antigament era un partit en el que podies pensar que si perdies no passava res, però ara els tres punts són tan importants com quan jugues contra algú altre.

 

Com has dit, comenceu a casa contra la Barceloneta. Campió de lliga i Supercopa. Haguessis preferit començar la lliga contra un altre rival?

 

No. Són coses que venen i les has d’acceptar. Si haguéssim començat contra un altre rival el partit seria igual d’important. Ho afronto de forma positiva, perquè començar la lliga contra rivals grans et dóna aquesta motivació extra de voler guanyar. Nosaltres no tenim res a perdre, la responsabilitat la tenen ells.

 

Esperes que en partits importants com aquest la piscina Pere Serrats s’ompli per donar-vos un ànim extra?

 

Per descomptat. A més aquest any comptem amb jugadors de la casa que coneixen el club i la seva gent. Jo recordo com s’omple la piscina quan hem organitzat la copa del rei, i és un espectable. Si aconseguim que la gent vingui i nosaltres responem amb bon joc i resultats es pot crear un vincle que converteixi la Nostra piscina en un fortí.

 

El teu homòleg al femení, l’André Avallone, sempre diu que el CN Sant Andreu ha de formar projectes a llarg Termini que consolidin el waterpolo de la casa, hi estàs d’acord?

 

Totalment. S’han de construir projectes llargs perquè l’edifici no caigui. Estiguem nosaltres o altres entrenadors, el CN Sant Andreu ha de ser un club gran que no depengui de les persones que té vinculades. S’ha de construir un edifici amb bons ciments.

 

Entrevista emesa el 10 d’octubre al Paraules d’Esport, a Ràdio Trinitat Vella.