Cap de setmana de Copa de la Reina

13.02.2014 22:39

Barcelona (P.Mitjans).- Les instal·lacions del Club Natació Sabadell acolliran aquest cap de setmana – els dies 14, 15 i 16 de febrer – la 18ena edició de la Copa de la Reina de waterpolo. Al club vallesà ja està tot a punt perquè les vuit millors classificades de la lliga regular fins la onzena jornada disputin el primer títol oficial del 2014.

Les primeres en saltar a la piscina de Can Llong el divendres 14 seran les jugadores del Club Natació Sant Andreu. En el partit inaugural, les noies de Jordi Timblau es veuran les cares amb el C.N Madrid Moscardó, un rival que a aquestes altures de la temporada ocupa la novena posició a la Divisió d’Honor i és, a priori, el més assequible.

Tot i així, en un competició a partit únic un mínim error pot deixar fora de combat qualsevol conjunt. Per aquest motiu, les nedadores andreuenques hauran d’estar molt atentes a Laura López i a Esther Moraleda, les dues màximes anotadores del combinat madrileny, i estar encertades davant la porteria del vuitè equip menys golejat de la categoria, amb 139 gols en contra.

Els altes enfrontaments de quarts de final es disputaran durant la resta de la tarda de divendres. El C.N l’Hospitalet s’enfrontarà amb el C.N Mataró La Sirena a les 17.00h. Les amfitriones disputaran els quarts de final contra el C.N Rubí a les 19.00h. I tancarà la jornada el duel entre l’altre formació vallesana de la Copa, el C.N Terrassa, que jugarà amb el C.E Mediterrani a les 20.45h del vespre.

Antecedents copers

L’historial de guanyadores de la Copa de la Reina mostra que en les 17 ocasions que s’ha disputat aquest campionat, només hi ha hagut tres vencedores diferents. Les reines del waterpolo actual i clares candidates a la victòria del proper diumenge –el CN Sabadell - han estat les que han aconseguit aixecar el trofeu de campiones en més ocasions, concretament en 10. A més, d’aquesta desena, sis han estat de forma consecutiva, des de la temporada 2007/08.

Els altres dos equips que s’han endut Copa a les seves vitrines són el Club Esportiu Mediterrani, conjunt que va guanyar la primera edició i ho ha fet quatre vegades més, i un desaparegut Club Natación Ondarreta-Alcorcón que va ser campió els anys 2006 i 2007.

Les semifinals de la Copa de la Reina es jugaran el dissabte 15 a les 11.00h del matí i a les 13.00h. La primera, la disputaran les guanyadores dels enfrontaments entre C.N Madrid Moscardó i C.N Sant Andreu i entre C.N l’Hospitalet i C.N Mataró La Sirena. Per la segona semifinal lluitaran els equips dels altres dos duels de quarts de final; el C.N Sabadell i el C.N Rubí, i el C.N Terrassa i el C.E Mediterrani. La gran final tindrà lloc el diumenge 16, a les 12 del migdia, a la mateixa piscina de Can Llong.