Campanada per somiar

13.04.2015 17:57

Barcelona (Redacció).- Campanada. I en majúscules. El Sant Andreu ha sorprès el líder, l'Stucom, a la seva pròpia pista i ha aconseguit una victòria de prestigi (63-74). El resultat, a més amb molta solvència, referma les opcions de l'equip quadribarrat d'aspirar a lluitar per l'ascens de categoria.

Des de l'inici del partit els andreuencs han estat força endollats contra un rival que no és capdavanter de la taula per casualitat. El duel de forces ha estat molt igualat i així ho ha reflectit el marcador, amb un empat a 17 punts al final del primer període.
Al segon quart els andreuencs a poc a poc han aconseguit un marge de deu punts que ja s'ha mantingut durant gairebé tot l'encontre. Una bona defensa i un Carles Surrà molt encertat sobre la línia de tres punts han estat claus, fent mal a un equip local que ho intentava però al que no li acabaven de sortir les coses. Així s'ha arribat a la mitja part amb un 27-38 a l'electrònic.
A la represa, el Sant Andreu ha tornat a fer mal i a escapar-se en el marcador, apropant la diferència fins gairebé els vint punts. El duel, però, ha vist com entrava a escena un nou protagonista: l'àrbitre. Ha permès el joc dur en excés i ha xiulat tècniques a dojo. El partit, clarament, se li ha escapat totalment de les mans. I s'ha tornat boig. D'això s'han aprofitat els de Sant Martí per retallar distàncies. Al final del tercer quart, 36-50. Una avantatge bona però que calia mantenir davant tot un líder.
Ja a l'últim quart els homes de Joss Gallemíhan tret el que feia més falta: cap. Tant Albert Gasull com Edgar Valera s'han posat la granota de treball i han dirigit el seu equip de forma intel·ligent, proporcionant una victòria que fa mantenir vives les opcions d'ascens. El resultat final: 63-74. Com a nota negativa, el mateix Gasull ha hagut de demanar el canvi per lesió, el que a espera de proves, pot ser un molest contratemps per les jornades venideres.

La victòria fa que l'equip se situï ara quart a la taula i s'apropi als equips capdavanters. La pròxima jornada el Sant Andreu rebrà al pabelló Trinitat Vella (diumenge, 19 h) a L'Hospitalet, segon a la taula i per tant un rival que posarà les coses molt difícils als andreuencs. S'espera un ambient de gala per encarar el repte amb garanties.