Calderón (Alcoià), sisè fitxatge per ‘Piti’

21.07.2014 20:25

Barcelona (L.Espallargas).- El Sant Andreu ha tancat una nova incorporació, la sisena des que es va produir l’arribada a la banqueta de Pere Belmonte ‘Piti’ en substitució de Martí Cifuentes. Joaquín Calderón, migcampista que la passada temporada va militar a l’Alcoià, ha estampat aquesta tarda la seva signatura com a nou jugador quadribarrat. Així, el club continua el treball contrarellotge per acabar de confeccionar la plantilla de la nova temporada.

Migcampista de 25 anys, juga com a interior, enganxat a la banda dreta, des d'on genera molt de perill amb la seva arribada a porteria. El nou jugador quadribarrat prové de l'Alcoià, equip que es va quedar a només tres punts de jugar la promoció d'ascens a Segopna A. Com a jugador alicantí, es va enfrontar amb el Sant Andreu en el primer partit de lliga, que va acabar amb victòria clara per als de El Collao. En total, amb l’Alcoià va disputar 25 partits. No va marcar cap gol però sí que va assistir en tres ocasions als companys.

Calderón és un jugador que, amb només 18 anys, ja va debutar a Segona A i en la qual va jugar-hi durant dues temporades (35 partits i un gol) amb l'Elx, club en el què es va formar com a futbolista. Tot i això, és a la Segona B on ha disputat un major número de partits (165  al llarg de sis temporades), repartits en els diferents clubs que ha estat com són el València B, el Sangronera, l’Alabès, l’Osasuna B, el Gimnàstic de Tarragona i el Cadis. També ha marcat 11 gols. Pel que fa a nivell de selecció, ha estat internacional espanyol amb la selecció sots’19 en l’Eurocopa de 2007.

Ha estat aquest dilluns a la tarda quan ha estampat la seva firma en el contracte amb el Sant Andreu. Hores abans, ja s'havien anunciat els fitxatges dels germans Lucas i Juan Manuel Viale provinents de l'Hospitalet. Actualment, la plantilla està formada per 16 jugadors del primer equip. La parcel·la que està encara sense efectius és la davantera.

Plantilla actual

Porters: Morales i Manu.

Defenses: Llamas (Osca), Juanma Viale i Lucas Viale (L’Hospitalet), Jilmar, Azparren i Carroza.

Migcampistes: Guzmán, Xavi Jiménez, Víctor, Ibon Gutiérrez, Ton Alcover, Adrià Borreda (Gavà), Xavi Puerto (Espanyol B), Calderón (Alcoià).

Davanters: -