Bon paper a Euskadi del femení de Waterpolo

22.07.2014 23:51

Barcelona (Ò.Dorado).- Euskadi va acollir el passat cap de setmana el campionat d’Espanya femení de waterpolo. Concretament, la piscina Askartza de Leioa ha estat l’escenari del millor waterpolo femení de l'àmbit estatal. Un total de nou equips han disputat aquest torneig, entre els quals el Club Natació Sant Andreu.

El campionat s'ha estructurat amb el format habitual pels nou equips: lliga regular en dos grups, en els quals els dos primers classificats avancen a semifinals pel títol, i els últims, a la lluita per les posicions restants. El Sant Andreu va quedar enquadrat amb Mediterrani, Túria/Godella, Waterpolo Saragossa i el Ciutat d’Alcorcón/Las Encinas.

Una excel·lent fase de grups ha permès a les andreuenques acabar en segona posició amb un total de 9 punts. Tot i les victòries obtingudes contra Saragossa (3-24), Alcorcón/Las Encinas (11-3) i Túria/Godella (14-8) i la derrota contra el Mediterrani (14-5) les va impedir acabar primeres del grup. La segona plaça, però, els ha servit per guanyar el bitllet per accedir a les semifinals. La primera posició ha estat pel CE Mediterrani, que ha guanyat tots els partits disputats en aquesta primera fase, amb un espectacular balanç de 95 gols a favor i 11 en contra.

Pel que fa al grup B, el primer classificat ha estat el CN Terrassa. L'equip català ha liderat el grup amb 9 punts, seguit de Leioa Waterpolo. CN Madrid Moscardó i CDN Boadilla Arcadia, completen el tercer i quart lloc, respectivament.

El Sant Andreu s'ha enfrontat al Terrassa en una de les semifinals. Els egarencs, però, han fet molt de mal en els dos primers períodes i les andreuenques ja no han pogut reaccionar. Al final,han caigut per 6-9.  A l’altre semifinal, el Mediterrani va superar el Leioa.

Les noies de la Pere Serrat han lluitat durament per aconseguir la medalla de bronze contra l'amfitrió. Ha sigut una intensa batalla des del primer minut de partit. Les grades eren plenes de gom a gom i les amfitriones han rebut el suport incondicional del seu públic durant tot el partit. En els últims compassos, el Sant Andreu ha aconseguit remuntar el partit (10-10), i decidir el bronze des de la línia de 5 metres. Finalment, l'equip basc s’ha imposat en la loteria dels penals (1-3).

A la final, el Mediterrani ha superat, amb comoditat, a l'equip terrassenc (5-12). Els barcelonins s'han imposat amb claredat i han sigut superiors durant tots els compassos de partit. D'aquesta manera, els de SanTs s'han penjat la medalla d'or en un campionat que ha acollit als millors clubs de la categoria femenina.