Bon paper de Meseguer i Copado en l’onzè lloc de l’equip espanyol

27.07.2011 16:59

El  waterpolo andreuenc ha estat present als Mundials de Natació de Shangai. Les jugadores del Club Natació Sant Andreu Ona Meseguer i Ana Copado han format part de la selecció espanyola que ha finalitzat en onzena posició la cita mundialista El cas de Copado, portera titular, és especialment demostratiu del bon paper del CNSA enguany, en que ha aconseguit el subcampionat de la Divisió d’Honor amb un rol importantíssim de la portera durant tota la temporada.

 Ona Messeguer en el partit contra Hongria pel novè lloc

Les dues jugadores del CNSA han ofert un bon rendiment a l’equip del seleccionador Miki Oca, tot i que Espanya s’ha hagut de conformar finalment amb l’onzè lloc. Les noies d’Oca van començar força malament la fase de grups. En el debut van perdre per la mínima davant Grècia (9-10), i en el segon partit van naufragar davant Rússia, la superpotència mundial, per 8 a 18. Però encara quedava una última oportunitat per seguir vives a la competició i la van aprofitar. En l’últim partit de la lligueta es van imposar a Brasil (12-4) i accedien a la ronda de repesca per classificar-se pels quarts de final, o el que és el mateix, la lluita per les medalles.

Però el somni es va esvair aviat. En la ronda de repesca es van enfrontar a l’amfitriona, la Xina, que es va imposar clarament a les espanyoles (6-15). L’equip estatal es veia relegat a lluitar per la novena plaça. En el primer enfrontament van caure derrotades per Hongria (13-17) i en l’últim es van imposar a Nova Zelanda (15-7), victòria que suposava l’onzè lloc final.

Meseguer ha acabat el torneig amb 5 gols en 6 partits, mentre que Copado n’ha encaixat 71 en els mateixos, disputant-los tots com a titular. Miki Oca valora positivament el paper de l’equip a Shanghai i es mostra optimista de cara al futur: “És un equip amb molt recorregut per davant”. Segons el seleccionador un dels aspectes clau per arribar al màxim nivell és millorar la condició física de les jugadores joves.

El waterpolo femení estatal ha tancat, doncs, la seva participació al Mundial amb una actuació discreta pel que fa a resultats però esperançadora pel que fa al joc de l’equip. Sigui com sigui, Ana Copado i Ona Meseguer han posat la cirereta a la seva temporada a les files del CNSA amb aquesta participació mundialista.