Assalt a El Collao

12.10.2014 00:25

Alcoi (T.Martínez).- El Sant Andreu ha guanyat l’Alcoià en un dels desplaçaments més complicats de la temporada després d'exhibir els millors minuts de joc de la segona etapa de Pere Belmonte ‘Piti’ a la banqueta quadribarrada. La primera mitja hora de partit ha estat un recital d’un equip intens, molt més despert que en la seva última sortida a Alacant, que ha pressionar amunt i ha posat en dificultats l’Alcoià. Mitja hora que ha valgut per marcar dos gols que han acabat decantant la balança.

El bon joc dels quadribarrats ha vingut acompanyat de l’efectivitat de l’atac andreuenc. Mentre Ton Alcover dominava el centre del camp, intens i ben col·locat per recollir totes les pilotes dividides, els quatre atacants han estat encertats a prop de l’àrea rival. Primer Nuha, que ha fet el primer de cap al minut 7 a la sortida d'un córner picat per Alcover. Després, Bruno Vinicius ha ampliar la diferència. Recuperació de Ton Alcover al mig del camp, Puerto assisteix i Bruno afusella Jero amb un potent remat que entra després de tocar el travesser.

De fet, l’atacant brasiler s’ha mostrat molt actiu durant la primera meitat. Enganxat a la línia de la banda dreta de l’ofensiva andreuenca, s’ha entès amb Llamas i ha fet mal atacant els espais que concedia l’Alcoià a l’esquena de la seva defensa. D’altra banda, la lesió de Calderón ha estat la nota negativa de la primera meitat. L’ex de l'Alcoià s’ha marxat lesionat després d’una dura topada amb Isra.

La marxa de Calderón, al minut 25, ha estat l’inici d’un canvi de dinàmica. L’Alcoià, empès pel marcador i per un públic que no deixat d'animar, ha reaccionat i ha posat en dificultats el Sant Andreu al quart d’hora previ al descans. El conjunt local ha guanyat metres, sobretot amb les incorporacions per la banda dreta del lateral Vich i les incursions de l’extrem Isra, que han exigit defensivament a Jilmar i Guzman, l’home que ha substituït Calderón. Pel costat oposat, Bello també ha exhibit el seu desequilibri. L’equip blanc-i-blau, amb aquest pas endavant, ha pogut retallar les distàncies abans del descans, però l’encert de Morales sota pal ha estat clau per mantenir el 0-2. Especialment brillant ha estat una aturada davant un remat de cap de Francis Ferrón, davanter andreuenc l’any passat.

La reacció de l’Alcoià s’ha mantingut durant els primers compassos de la segona meitat. Els locals han seguit bolcats en atac i han imposat un ritme frenètic des de la sortida dels vestidors. Així han obtingut la recompensa aviat, amb un penal de Llamas sobre Bello que el mateix extrem de l’Alcoià ha transformat. Amb el gol han arribat els millors moments dels locals, que han assetjat el Sant Andreu. Els de ‘Piti’ Belmonte han patit tancats a la seva àrea, però han resistit amb fermesa.

No obstant, els homes d’Óscar Cano no han pogut mantenir el seu ritme de joc durant la segona meitat i el Sant Andreu s’ha refet dels moments més durs amb llargues possessions de pilota. Ha recuperat l’esfèrica a partir del minut 70 i ha anat desesperant el seu rival, cada vegada més pressionat pel pas dels minuts. El cabal ofensiu local s’ha anat reduint per la precipitació de l’Alcoià i el Sant Andreu ha aconseguit resistir fins el 93'. Tres punts que, després de tant esforç i desgast, senten a glòria.

Fitxa tècnica:

Camp: El Collao. 2.500 espectadors.

Alcoià: Jero, Vich, Navarro, Mario, Josemi Perona, Carles Salvador (Jorge Perona, 46’), Isra (Alfaro, 60’), Julio, Rubén Ramos (Rubio, 70’), Bello i Francis Ferrón.

Sant Andreu: Morales, Llamas, Lucas, Viale, Jilmar (Víctor, 85’), Alcover, Ibon, Calderón (Guzmán, 25’), Puerto, Bruno (Xavi Jiménez, 65’) i Nuha.

Àrbitre: López Puerta (madrileny). T.G: Carles Salvador, Julio, Bello, Isra, Vich /  Llamas, Alcover, Ibon i Guzmán.

Gols: 0-1, Nuha (7’). 0-2, Bruno (20’). 1-1, Bello, pen. (50’).