Arriben els germans Viale

21.07.2014 12:19

Barcelona (J.R.González).- El Sant Andreu ha encetat la setmana anunciat dos nous fitxatges. Els germans Viale, tant Lucas com Manu arriben al Narcís Sala després de disputar la promoció la temporada passada amb l’Hospitalet, i quedar-se a tant sols dos gols de l’ascens de categoria. Amb aquests dos nou vinguts argentins, Piti Belmonte reforça la parcel·la defensiva de l’equip.

El petit dels Viale signarà la seva segona etapa al Sant Andreu. La primera va ser de fatídic record per l’equip quadribarrat, ja que va concloure amb el descens de categoria l’any 2007. En aquella temporada, Lucas va jugar un total de 26 partits (23 com a titular) quan encara tenia 21 anys. Des de llavors, només ha competit una temporada fora de Segona B. Va fitxar per l’Hospitalet, a Tercera, l’any 2009, quan van retornar a l’equip ribereny a la categoria de bronze. El central argentí, que ara compta ja amb 29 anys completa el seu currículum amb Osasuna Promesas, Atlètic Balears i Nàstic. A l’equip tarragoní va arribar l’any 2012, d’on va sortir el passat mercat d’hivern per tornar a l’Hospitalet. Entre els dos equips va participar la temporada passada en 20 partits de lliga regular, a més de sis de Play Off amb l’Hospitalet (cinc complerts).

El seu germà, Manu Viale, és quatre anys major, per lo que ja compta amb 33 anys. Catorze temporades a Segona B el contemplen, amb l’únic parèntesi de l’any que va arribar a l’Hospitalet amb el seu germà per tornar-lo a la tercera categoria estatal. Mallorca B, Ciutat de Murcia, Sabadell, Zamora, Gramenet, Figueres, Logroñés CF, Dènia i l’Hospitalet completen un historial amb 398 partits de lliga regular, que si hi sumem copes i promocions s’enfilen fins a quasi els 430. Manu arriba després de cinc temporades consecutives a l’Hospitalet, on l’ultima només es va perdre tres partits, jugant tota la promoció sencera (35 partits de lliga més sis de promoció). Sense dubte, amb els dos germans argentins el Sant Andreu guanya l’experiència de més de 600 partits a Segona B.

Els dos germans poden formar en l’eix de la defensa, sent Lucas el central esquerrà i Manu el dretà. Lucas té un major toc de pilota que el seu germà gran, per lo que Lucas pot jugar també de mig centre, tant en tasques més defensives com més organitzador. De fet, aquest últim any a l’Hospitalet, Kiko Ramírez ha preferit sempre a Lucas com a mig centre, i acompanyar Manu a l’eix de la defensa amb un altre central, i aprofitar el poder físic de Lucas per enfortir el mig centre.

En declaracions a la web oficial del club, Lucas ha explicat que "l’acord va ser molt ràpid. Em van explicar el projecte i em van convèncer de seguida". A la vegada, ha parlat d'un "repte il∙lusionant" i ha comentat que "ens estem reforçant molt bé". Tot i això, aposta per "anar a poc a poc però ser optimistes”.

El seu germa Manu ha admés que "deixar l’Hospitalet no ha estat una decisió fàcil" però ha apuntat que la clau ha estat veure "un projecte esperançador". El defensa entén que, abans de marcar-se cap repte, el més important és “aconseguir que l’afició s’identifiqui amb l’equip i  que vingui al camp", fet que permetria "després aspirar a fites més altes”.