Arriba un Tourmalet decisiu

18.03.2014 15:06

Barcelona (G.Pérez).- Villarreal B, Huracán i Lleida Esportiu. Tres rivals de gran potencial. Tres aspirant a disputar la promoció d’ascens. I el Sant Andreu ha donat la cara i ha sumat 7 de 9 punts possibles. Uns guarismes que confirmen la millora de l’equip, consoliden la reacció i, sobretot, permeten afrontar amb més moral un tram clau de la lliga.

El Sant Andreu afrontarà les properes tres jornades un Tourmalet decisiu. No pas contra rivals de la part alta. Al contrari, contra equips que encara lluiten per eludir el descens. Per això, aquest tres enfrontaments són encara més transcendentals. Si els salda amb bona nota, els quadribarrats donaran un pas de gegant cap a la permanència.

El peculiar tram fort de campionat el composen dues visites a camps de rivals de la zona de descens directes, Prat i Constància, i la rebuda al Narcís Sala d’un dels equips que està per sobre però a tir a la taula, l’Espanyol B. El primer pas s’haurà de donar al municipal Sagnier, l’últim camp on, en lliga, el Sant Andreu va sumar els tres punts com a visitant, ara fa més d’un any. La jornada coincideix, a més, amb un partit dramàtic entre Llevant B (quart equip en descens) i Valencia Mestalla (zona de promoció, dos punts per sota dels andreuencs). Sumar els tres punts podria significar dues coses. O bé, gairebé escapar de forma definitiva del descens directe a Tercera. O bé, allunyar-se de la plaça de play-off. Al davant, però, els pota blava, ara cuers, conscients que ja no tenen marge d’error si encara volen somiar amb la salvació.

La setmana següent, l’Espanyol B visitarà el Narcís Sala. Duel, un cop més, directe. Els blanc-i-blaus han reaccionat les darreres jornades, amb victòries de prestigi com l’aconseguida a Lleida però el Sant Andreu sap que amarrar els punts com a local també significaria apropar-se molt i molt a l’objectiu.

I per acabar el peculiar Tourmalet, visita al camp del Constància. Els mallorquins s’han enfonsat les darreres setmanes però no renuncien encara a la permanència. A l’igual que al Prat, el marge d’error se’ls ha esgotat. Per tant un altre rival al que només li valdrà sumar els tres punts, una desesperació que, en alguns casos, podria acabar afavorint el Sant Andreu.

El tècnic andreuenc, Martí Cifuentes, té clar que sumar punts davant aquests tres rivals és clau. Adverteix, això sí, que no val cap confiança, malgrat els bons resultats obtinguts davant equips de la part alta. “En aquests casos, els jugadors potser estan més alliberats perquè entenen que tot el positiu que es tregui serà bo”, apunta l’entrenador. Ara, en canvi, avisa que contra rivals com Prat, Espanyol B o Constància, confiar-se pot ser molt perillós.