Espasa: "Hem de fer la feina i esperar que l'error del Mediterrani"

01.04.2015 15:04

Ariadna Espasa: ¨Nosaltres hem de fer la nostra feina i esperar que el Mediterrani falli¨

Barcelona (G.Adalid/T.Martínez).-La capitana de l’equip femení de waterpolo del Club Natació Sant Andreu, Ariadna Espasa, va atendre els micròfons del Paraules d’Esport el passat diumenge. Va parlar-nos sobre el partit que van jugar contra el totpoderós Sabadell i va posar èmfasis amb què l’equip ha de sumar els sis que queden per jugar-se i d’aquesta manera poder aprofitar alguna ensopegada del Mediterrani per assolir la tercera plaça.

Aquest cap de setmana tocava jugar enfront del Sabadell, quin balanç feu d’aquest partit?

El balanç contra el Sabadell sempre és negatiu perquè sempre perdrem i novament el resultat no reflecteix el treball que hem realitzat durant la setmana i durant el partit. Dintre del que cap és positiu perquè a poc a poc entre nosaltres ens anem coneixent més, estem treballant molt bé tàcticament sobretot en defensa intentem que cada vegada sigui millor.

Hi ha alguna manera de competir amb el Sabadell per com a mínim arribar a l’últim quart amb opcions de guanyar-los?

Que elles surtin al 30% i nosaltres al 200%. Nosaltres no podem cometre cap error primer tant tàcticament com tècnicament, i després d’actitud. Aquest segon aspecte és bàsic. Si anem a veure què passa o intentem guanyar llavors no es pot. S’ha d’anar a totes per vèncer un equip així. A part de no fallar.

Després d’aquest partit queden dues jornades, esteu a tres punts del Mediterrani. L’objectiu és intentar atrapar la tercera plaça?

Sí, primer de cara a quedar el més amunt possible i també encarat cap el play off. Aquesta segona fase la disputen els quatre primers classificats. Llavors intentarem quedar terceres per no creuar-nos amb el Sabadell.

Aquest dos últims encontres són contra Escuela Waterpolo Zaragoza i Concepción Ciudad Lineal a casa. És obligatori sumar els sis punts?

És obligatori, aquí no pot haver error. Després cal tenir en compte que depenem de què el Mediterrani falli. Nosaltres hem de fer la nostra feina i esperar que elles es deixin punts amb algun d’aquests dos partits. Si això no passa ens quedem amb la quarta posició.

Com arribeu de forces per els play off?

Estem força animades. Contra el Mataró va, empatar fa unes jornades. Veiem que els partits contra elles són més assequibles que no pas tornar-te enfrontar el Sabadell. Treballarem molt aquesta setmana i tot el que queda de la temporada. Tàcticament cada partit és diferent, però la veritat és que s’afronta molt millor haver de jugar amb el Mataró que no pas el Sabadell.

Aquesta temporada heu tingut un punt àlgid, la final de la Copa davant del Sabadell. És el millor moment de què porteu de temporada?

Sí. Al principi ens va costar molt, a més vam començar amb un entrenador nou. El primer Sabadell- Sant Andreu comparat amb el de final de Copa o amb el d’ahir no tenen res a veure. Estem millorant, estem en un molt bon estat de forma tant físicament com anímicament.

Que han aportat el tàndem Javier Aznar i Dani Ballart?

Molt treball d’ells tècnicament. Ens exigeixen molta intensitat, tant en els entrenaments diaris com també en l’actitud durant els partits. Es nota la il·lusió, les ganes llavors t’ho contagien i això és molt positiu.

Dani Ballart va ser un gran waterpolista. Va formar part dels equips olímpics dels anys 90 fins el 2004. Impressiona veure treballar una figura d’aquest nivell en el dia a dia?

És un entrenador amb molta experiència. Ha viscut molts anys de waterpolo d’elit i llavors sempre hi ha comentaris, frases, coses que en el dia a dia que et contagien aquest nivell que ell va viure. Està bé escoltar anècdotes i batalles viscudes perquè sempre donen ganes d’anar a més.