Ander Vitoria: "Diumenge juguem una final"

19.03.2014 23:06

L’aspecte golejador és un dels punts febles del Sant Andreu aquesta temporada. A més, el conjunt quadribarrat va perdre el seu màxim realitzador, Francis, a falta de pocs dies pel tancament del mercat d’hivern. A l’últim partit, però, els dos davanters andreuencs es van reivindicar. Ander Vitoria va anotar dos gols i Matas va fer el tercer contra el Lleida. Al darrer Paraules d’Esport, vam entrevistar Ander, el gran protagonista de la victòria contra el conjunt lleidatà.

Victòria contundent contra un rival de la part alta i dos gols. Jornada immillorable?

Estic molt content. Ha estat un partit vital i més contra un rival de la part alta.

L’equip va a més, suma 7 dels últims 9 punts. Es nota una millora després del canvi d’entrenador?

Sí, estem en una bona dinàmica. Hem d’aconseguir el nostre objectiu el més aviat possible.

Al camp del Prat es va veure l’última victòria fora del Narcís Sala, ja fa 14 mesos. Pesa que l’últim triomf fora de casa sigui tant llunyà?

Desconeixia la dada concreta, però el diumenge juguem una final i l’afrontarem per aconseguir els tres primers punts fora de casa. Ho tenim pendent des de fa molt de temps.

El Sant Andreu ha de jugar als camps de rivals directes: Ontinyent, Constància i Prat.

Al final són enfrontaments contra equips de la part baixa i són vitals. A més pel goal average, que també compta. Encara que per a ells també seran finals.

A l’equip li ha costat molt marcar i va estar 5 partits seguits sense veure porteria. Reforcen els gols contra el Lleida la teva confiança? Com valores la teva temporada, ara que sumes 5 gols?

Estic content pel partit contra el Lleida i pels dos gols, que personalment et donen molta confiança, més en el cas d’un davanter. Marquem pocs gols, però cal seguir treballant per millorar i anotar més.

Com vius la competència amb Matas?

Està igualada la pugna per la posició. Per a l’equip, per a Matas i per a mi és competència. És qüestió d’anar dia a dia, entrenar bé i així es treu el millor d’un mateix.

Queden 8 jornades. Com enfoqueu el tram final ara que la dinàmica és positiva? Es poden fer els deures abans de l’última jornada contra el València Mestalla?

Cal seguir amb la dinàmica, esforçar-se al màxim i tirar endavant. Si ens hem de jugar la promoció al camp del Mestalla, serà complicat. Els equips d’avall també guanyen i hem de seguir amb aquesta dinàmica.

És la teva temporada al grup català de la Segona B. Què diferències veus respecte al futbol del nord?

És el primer any que jugo fora del futbol basc i és una lliga diferent, perquè no la coneixia. Veig a molts equips de molt nivell i la competitivitat és enorme. Comparat amb el futbol basc, els terrenys de joc són diferents i allà es juga un futbol més directe. Cal adaptar-se.

Hi ha un nucli de jugadors al vestidor, com Mouriño, Ibon o el teu cas, als quals us va fitxar directament Patxi Salinas perquè us coneixia o havia treballat amb vosaltres. Com s’ha viscut el canvi d’entrenador des de dins?

Forma part del futbol, el canvi d’entrenador a mitja temporada. Amb Patxi he intentat fer-ho el millor que he pogut, com la resta de companys. Ara cal adaptar-se al nou cos tècnic i fer-ho el millor possible per entrar als seus plans.

Quines diferències hi ha entre Patxi Salinas i Martí Cifuentes?

Cadascú té la seva filosofia. Els nous busquen aportar a l’equip i la situació era complicada, perquè estàvem avall i faltaven pocs partits. Busquem tirar endavant.

Es va fer una barbacoa abans del Villarreal, una calçotada abans de jugar contra el Lleida. Funciona?

Sí, són coses que sempre són bones per a fer equip. Esperem que la propera setmana n’hi hagi una altra.