Amb ganes de Copa

14.10.2014 23:52

Barcelona (J.R.Muñoz).- El Sant Andreu debuta aquesta temporada a la Copa Federació aquest dimecres al vespre. Els homes de Pere Belmonte ‘Piti’ disputaran al municipal Sagnier la semifinal de la competició enfront un Prat que partia com a clar aspirant a l’ascens i que, ara, es troba a la zona baixa de la taula a Tercera Divisió.

Fa dues temporades, el Sant Andreu es va proclamar campió d’aquesta competició, coneguda com la Copa del Rei dels modestos i que, a més, té l’al·licient d’un premi econòmic pels equips que arriben al tram final. ‘Piti’ era llavors el tècnic andreuenc i enguany aspira a repetir èxit, tot i que és conscient que el camí és llarg i el primer escull, no es presenta fàcil.

I es que el Sant Andreu ja es va veure sorprès per un equip de menor categoria a la Copa Catalunya a partit únic. En aquella ocasió, a principis d’agost, va ser el Santboià qui va deixar a l’equip quadribarrat fora de la competició. Ara, un equip més rodat que el de llavors, es troba davant un Prat, que després del descens de la passada temporada, es troba a Tercera divisió. I lluny de lo que es podria imaginar, l’equip de Pepe Delgado arriba en les últimes posicions de la classificació. Només cinc punts en vuit jornades disputades, col·loquen l’equip potablava en zona de descens. A més, la primera victòria de la temporada no va arribar fins el passat diumenge, quan va derrotar per 2-1 l’Europa.

Així, el Prat no arriba en el seu millor moment. Necessitat en lliga, tot apunta que, malgrat que Pepe Delgado asseguri que “volem fer un bon paper i arribar lluny” tot apunta a un rival més preocupat pels problemes al campionat de la regularitat que en aquest torneig. Una altra dada a tenir en compte i que evidencia que el duel no serà senzill: el Sant Andreu no ha estat capaç de derrotar els del Baix Llobregat en els seus darrers tres enfrontaments.

El Sant Andreu afronta el duel com una bona oportunitat de donar minuts a aquells homes que, fins ara, han disputat menys minuts en lliga. Així, tot apunta a que la porteria l’ocuparà Manu i que també es podrà veure jugar futbolistes com Arthur, Fran Leal, Felipe o Adrià Borreda. Una oportunitat bona per agafar ritme de competició real i, per tant, millor forma en cas que siguin necessaris al campionat de la regularitat. La única absència segura és la de Calderón. L’ex de l’Alcoià, lesionat precisament al Collao, pateix un trencament fibrilar d’1,5 centímetres i està pendents de més proves per determinar el temps de recuperació.

Enguany, només s’han apuntat a la competició en la seva fase autonòmica catalana quatre equips. Això fa que el partit d’aquest dimecres sigui ja de semifinals, que es disputen a partit únic. En cas d’empat, hi haurà pròrroga i penals. Qui superi ronda jugarà la final contra Muntanyesa o Badalona, els protagonistes de l’altra semifinal.

La prèvia:

Camp: Municipal Sagnier. 20.45 h.

Prat: Éric; Cazorla, Murillo, Carrasco, Ricarte; Xavi Muñoz, Fernando, Llobet, José; Pedro i Juli.

Sant Andreu: Manu; Fran Leal, Azparren, Arthur, Jefferson; Adrià, Víctor, Guzmán, Felipe; Bruno i Nuha.

Àrbitre: Martín Varas (Barcelona).