Amb el líder no valen errors

11.01.2015 17:27

Barcelona (J.R.González).- Un xut enverinat que, després de topar amb un defensa, ha sorprès Morales ha permès al Nàstic sumar els tres punts en la seva visita al Narcís Sala. El líder, per tant, continua al capdavant després d’un nou partit amb polèmica arbitral ja que el Sant Andreu ha reclamat un possible penal sobre Guzmán, de nou, no xiulat.

Com la setmana passada, el conjunt andreuenc ha sortit amb la idea de sorprendre el seu rival ben d’hora, amb la presència inesperada d’Ibon a la mitja punta i el retorn de Llamas al lateral dret com a principals novetats a l’onze. Als dos minuts, Bruno, un altre cop davanter centre, ha creat la primera acció de perill, que ha acabat refusant la defensa grana a córner. L’equip de Rubén García ha insistit i instants després Llamas ha provat sort amb un xut per sobre la porteria.

Però el rival no era qualsevol. El Nàstic de Tarragona arribava com a líder i ha començat a mostrar que ho és amb raó. Un equip molt conjuntat i un bloc fort que pressiona totes les pilotes. En una d’aquestes opcions, prop ha estat Marcos, que tornava al Narcís Sala, de guanyar per velocitat a Manu Viale i plantar-se davant Morales (5’). I es que, a més, no només l’equip grana combinava molt bé, si no que feia sortides a la contra perilloses, com en una acció de velocitat d’un gran Gerard Valentín que per poc no ha trobat rematador a l’àrea.

Així, prop del quart d’hora, David Rocha ha carregat la cama des de fora de l’àrea i ha engaltat un xut potent que, després de fregar a un defensor, ha sorprès Morales. Ha donat la sensació que el meta andreuenc hagués pogut fer més per evitar el gol que, al final suposaria els tres punts per als tarragonins.

L’acció ha deixat tocat el Sant Andreu. Poc després, el propi migcentre manxec ha provat un altre llançament que se n’ha anat desviat per molt poc (16’). La rèplica, aïllada això sí, l’ha donat Bruno, que ha inquietat el porter tarragoní en un mà a mà però Reina ha tret una mà salvadora per evitar l’empat (21’).

Després d’un començament vibrant, el partit s’ha anat calmant amb un quadre andreuenc que ha intentat madurar el joc però sense profunditat. A més, el partit s’ha començat a escalfar en l’últim quart d’hora. Bruno ha demanat un possible penal per mans dins l’àrea en un tir frontal. Tot seguir, l’àrbitre ha anul·lat un gol de Manu Viale, que, al seu entendre, es trobava en fora de joc quan Alcover ha picat la falta que ha rematat al fons de la xarxa el central argentí.

A la segona meitat, tot i la necessitat d’anar a per l’empat, el que els espectadors s’han trobat ha estat un partit lent, controlat pel conjunt grana tant amb la pilota com sense. Amb l’equip defensant en un terç de camp, el Sant Andreu no ha estat capaç d’aconseguir apropar-se amb perill. Ni tan sols després de l’entrada de Xavi Puerto, que ha substituït Llamas, retornat després de la lesió que l’ha tingut gairebé dos mesos apartat dels terrenys de joc. Tampoc el Nàstic inquietava i només Marcos ha provat fortuna amb una rematada de cap que ha marxat clarament fora (57’).

Han estat molts minuts sense joc trenat més enllà del mig camp, on només Víctor ho ha intentat des de lluny sense gaire encert (72’). Això sí, superada la mitja hora de la segona part, ha arribat una altra jugada per la polèmica. Iván Guzmán ha caigut davant un defensor visitant quan ja tenia la posició guanyada (77’). L’àrbitre, però, ha tornat a entendre que no hi havia acció punible i, per tant, el Sant Andreu ha acumulat una nova jornada més sense veure com li assenyalen un penal a favor.

Rubén García ha donat també entrada a Nuha, passant a jugar amb dos davanters, però la ocasió més clara l’ha tingut el rival. . Primer Rocha i després Marcos s’han topat amb Morales. En la tercera rematada, amb tot a favor, Cristobal ha llençat per sobre del travesser (86’).

Ja al descompte, i amb Morales sumat al atac, Xavi Jiménez ha tingut la més clara, rematant una jugada on ha volat Reina per evitar l’empat (95’). Així, el partit ha finalitzat amb sis minuts d’afegit i amb una picabaralla entre els jugadors.

Fitxa tècnica

Camp: Narcís Sala. 1.000 espectadors.

Sant Andreu: Morales, Llamas (Puerto, 54’), Jilmar, Lucas, Viale (Nuha, 59’), Carroza, Guzmán, Ton Alcover, Bruno, Ibon (Xavi Jiménez, 80’) i Víctor,

Nàstic: Reina, Gerard, Mossa, Xisco Campos, Pablo Marí, Manolo Martínez, Luismi (Jean Luc, 77’), David Rocha, Marcos, Rayco (Cristóbal, 65’) i Lago Júnior (Xavi Molina, 90’).

Àrbitre: Cristian Lixandru (aragonès). T.G.: Ibon, Viale, Carroza, Bruno, Víctor, Lucas / Rocha, Cristóbal i Manolo Martínez.

Gol: 0-1, David Rocha (14’).