Adéu André, benvingut Jordi

07.12.2011 20:06

L'entrenador de l'equip femení de waterpolo de la Divisió d'Honor del Club Natació Sant Andreu, André Avallone, va anunciar el passat divendres el que era un secret mal guardat: la seva marxa del club. El seu substitut serà Jordi Timblau, un home de la casa que compaginarà la seva nova tasca amb la de segon entrenador de l'equip masculí absolut i també amb la d'entrenador del cadet masculí.

Jordi Timblau es prepara per encarar un nou repte. André Avallone no va tenir l'arrancada desitjada i va encadenar un empat contra el Terrassa amb una derrota a Mataró, tot un cop de moral en una lliga dominada a plaer pel Sabadell i en el que el repte de les andreuenques és quedar en segon lloc per davant de les maresmenques. Així doncs, es presenta tot un repte per Timblau, que des que ha agafat les regnes de l'equip ha guanyat un partit contra el Navarra i n'ha perdut un altre contra el Sabadell, només per 11-9 i a Camp Llong. Bones sensacions per començar.

Tot i així té el llistó molt alt. L'any passat André Avallone va aconseguir el subcampionat i va començar el que semblava una gran etapa per l'absolut femení. Avallone va arribar com un home d'experiència a l'elit, amb dots de psicologia i proper en el tracte personal. Havia estat entrenador de les categories inferiors de l'Atlètic Barceloneta i era el responsable de motivació del primer equip durant el 2009, any en que l'Atlètic va guanyar la Lliga i la Copa del Rei. 

André Avallone donant instruccions a Teresa Gorría

Però hi havia una cosa que preocupava Avallone, la seva família. Originaris del Brasil, portaven massa anys allunyats de la seva terra, i com ell tans cops havia dit, això era un sacrifici que la seva família estava fent per ell. Així doncs, podem considerar que simplement havia d'arribar el moment en que decidís agafar les maletes i marxar, però no deixa de sobtar que la decisió hagi estat presa amb la temporada ja engegada.

Més ellà del forat que deixa a l'equip femení, la marxa d'Avallone trastoca els plans d'un club en que Carlos Bellón i Manolo Suárez havien traçat un projecte que va néixer el 2010 i havia d'arribar al punt culminant al 2014, en que el waterpolo formatiu era la base del club. Avallone hi creia, i caldrà veue si el seu adéu afecta a aquesta filosofia que tants bons fruits s'espera que doni. De moment comença l'era Timblau, en principi fins a final de temporada. Repetir el subcampionat és difícil, però les noies del Sant Andreu no renuncien a res.

Jordi Timblau no va poder obtenir la victòria a Can Llong, però en una entrevista concedida dilluns al Paraules d'Esport de Ràdio Trinitat Vella, el nou tècnic era optimista: "El Sant Andreu tindrà les seves opcions de guanyar al Sabadell, sinó és ara serà al partit de tornada. Tot consisteix a fer bé la nostra feina i a creure en el que fem", afirmava Timblau. El nou míster avisa que no es limitarà a continuar la feina d'Avallone i considera que ell i el brasiler tenen meneres de fer diferents: "l'André era un entrenador més proper a l'hora de parlar amb la gent. Jo porto cinc anys sense portar noies i acostumat al masculí, dic les coses de manera més freda."

Jordi Timblau, en l'etapa a Manresa

Timblau considera que la segona plaça està complicada després de l'empat amb el Terrassa, però no renuncia al subcampionat. "Si podem arribar a Mataró amb possibilitats d'assolir la segona plaça, anirem a per això". Al mateix temps reconeix que és poc més que impossible atrapar al Sabadell: "Elles poden tenir un partit dolent, fins i tot dos, però no tres".

Per últim, Timblau considera que el projecte a llarg termini elaborat pel club no trontolla amb l'adéu d'Avallone. Creu que el club va pel bon camí, però reconeix que tot i les bones intencions, els jugadors que destaquen veuran que altres clubs els ofereixen unes condicions que el Sant Andreu no els pot oferir.

Tornant al present, Jordi Timblau té un doble repte. Mantenir la il·lusió d'un equip femení tocat després de la derrota a Matarí i rellençar el rumb del masculí que ha tingut un mal inici de temporada i que va guanyar el seu primer partit aquesta jornada contra el Turia, el cuer. Un doble repte pel que Timblau se sent més que preparat.