90 minuts més de vida

11.04.2015 15:14

Barcelona  (T.Martínez).- Les poques opcions que li queden al Sant Andreu per evitar el descens passen per guanyar els dos propers partits. Per guanyar a la resta de rivals directes que li queden. Com fa un mes, però amb nul marge d’error i depenent que Cornellà, Mallorca B, Eldense o Atlètic Balears punxin amb una mínima regularitat a les properes sis jornades. Però si guanya a Saragossa B aquest diumenge (17:00) i al Mallorca B (fora de casa) la setmana vinent, el més probable és que, com a mínim, el Sant Andreu es mantingui en la lluita per la permanència fins el final.

La fita, però, seria inesperada: l’equip quadribarrat no guanya des del passat 15 de febrer i no encadena dos triomfs consecutius des del mes d’octubre, quan va derrotar a València Mestalla i Alcoià. Des de l’arribada de Miguel Álvarez que el Sant Andreu no guanya i ha entrat en un cercle viciós de pessimisme i mals resultats que va arribar al seu punt culminant amb el penal fallat per Ton Alcover a la darrera jornada, al tram final del partit contra l’Espanyol B.

Les xifres a casa tampoc acompanyen. En 16 partits al Narcís Sala, el Sant Andreu ha sumat només 15 punts. Menys d’una unitat per partit, motiu pel qual és el pitjor local de la categoria (empatat amb el Conquense, del grup II) i es troba al pou de la classificació. Però el missatge des de la banqueta és clar: l’equip no es rendeix i lluitarà fins que les matemàtiques indiquin que salvar-se no és possible. Des del club, silenci, mentre l’afició s’inquieta pel futur de la institució en cas de descens.

A nivell futbolístic, tampoc està clara la disposició de l’equip, que compta amb les baixes dels sancionats Llamas i Bruno. Els sancionats se sumen al lesionat Víctor i a les incògnites de Lucas Viale i Ibon. El primer continua amb problemes físics mentre el migcampista basc va abandonar abans d’hora el partit contra l’Espanyol B. Entre tants problemes, sobretot amb la baixa de Llamas, resulta complicat tornar a veure Guzmán a l’eix de la defensa. Un altre dubte serà veure si Álvarez torna a apostar per Xavi Jiménez en punta d’atac o entra un davanter de referència.

Enfront, un Saragossa B irregular que ve de perdre els seus dos últims partits contra Elx Il·licità i Nàstic. El filial aragonès s’ha mostrat prou fort darrerament a casa, però lluny de la seva Comunitat Autònoma només ha sumat un punt dels últims 21 possibles. Només ha guanyat un partit a domicili i la seva situació no é gaire millor que l’andreuenca, ja que només sumen dos punts més que el Sant Andreu. L’empat no val a ningú. I la victòria potser tampoc servirà de res. Però és un partit a vida o mort per tots dos club si volen mantenir l’esperança de salvar-se al mes de maig. 

La prèvia del partit

Les dades del rival

Zaragoza b 2014-15.doc (67,5 kB)
ZARAGOZA B 2014-15.pdf (2,8 MB)