A pel segon pas sobre el filferro

18.04.2015 15:03

Barcelona (G.Pérez).- Com un funàmbul. Sobre la corda i sense xarxa a sota. A sis passos de la plataforma segura però que s’han de donar tots de forma correcta. Si no, caiguda. I en aquest cas cap a Tercera. Així estava el Sant Andreu la setmana passada. I el primer pas es va donar. Queden, però, cinc. El següent a donar aquest diumenge a Son Bibiloni. Toca guanyar un Mallorca B en plena crisis i que sap que una nova ensopegada el ficaria plenament en problemes.

Es tracta d’un segon pas que, si es dóna, permetria seguir amb vida. La situació, ningú es pot enganyar, continuaria sent igual de complicada. Però la victòria a Mallorca permetria aportar d’una banda, més confiança. Credibilitat. La sensació que allò que fa dues setmanes semblava impossible (el 6 de 6) ara ho és, per molt difícil que sigui. Més, tenint en compte que, la setmana vinent és un rival directe com l’Eldenc qui visitaria el Narcís Sala. De l’altra, la possibilitat de ficar al rival, el filial balear, en plena lluita i just amb una dinàmica especialment negativa. Els de Javier Olaizola, que ja porten cinc derrotes consecutives, quedarien a quatre punts dels quadribarrats amb un goal average particular perdut.

El Sant Andreu sap, per tant, que a Son Bibiloni només val sumar els tres punts. I confia que la moral de la victòria enfront el Saragossa B –segona de la segona volta i el primer cop en tota la temporada que l’equip va ser capaç de superar un marcador advers- serveix, ara sí, de punt d’inflexió en la trajectòria. “Nosaltres no tenim marge d’error. Hem gastat tots els comodins que teníem i cada partit és una final. Ens resten cinc. Sabem que no guanyar és quedar-se amb el camí i amb aquesta predisposició viatgem”, ha comentat el tècnic andreuenc, Miguel Álvarez, declaracions recollides per la web oficial del club.

En l’aspecte esportiu, l’entrenador continua sense poder comptar amb els germans Viale. Tant Lucas com Juanma segueixen sense recuperar-se de les seves lesions i resten a la infermeria juntament amb Víctor i Adrià Borreda –aquests dos darrers jugadors ja sense fitxa federativa per lesions de llarga durada-. L’aspecte positiu de la llista és el retorn de Llamas i Bruno. Tots dos van haver de descansar per sanció la setmana passada i ara tot apunta que tornaran a l’onze inicial. A Barcelona s’han quedat Felipe, Manteca, Jilmar i Martí Tàpia, tots quatre descartats.

Pel que fa el Mallorca B, Olaizola no podrà comptar amb Álex Vallejo, habitual al mig del camp del filial les darreres setmanes. A Tarragona, el jugador es va lesionar de gravetat i, per tant, se li ha acabat la temporada. També es dubte el defensa Kasim.

La prèvia

Les dades del rival

Mallorca B 2014-15.DOC (69,5 kB)
MALLORCA B 2014-15.pdf (6,4 MB)