A la vora del precipici

15.03.2015 15:41

Barcelona (G.Pérez).- El Sant Andreu ha donat un pas més cap a Tercera Divisió en caure enfront l’Olot al Narcís Sala en un duel marcat per la desgràcia pels quadribarrats. Dos lesionats, molt possiblement de gravetat, i un tram final d’encontre on s’ha escapat l’excel·lent feina feta fins el minut 79. La derrota situa la salvació ja molt lluny i la plaça de promoció per la permanència a més d’un partit. La situació ja és crítica.

El Sant Andreu ha viscut uns primers minuts de certs nervis. Es notava que hi havia tensió i conscienciació de la importància dels punts en joc i de la necessitat imperiosa de sumar els tres punts. Massa imprecisions inicials i falta de coordinació en atac. L’Olot ho ha intentat aprofitar i ha donat sensació d’arribar amb més facilitat a zona de perill. Al minut 4, primer avís. Centrada de Calavera i rematada de Musa que marxa desviada. Ha estat, però, un miratge. Des de llavors, els garrotxins no han trepitjat gairebé l’àrea i el seu perill s’ha limitat a tímids tirs llunyans.

En canvi, els quadribarrats han recuperat confiança. Amb una bona pressió dificultaven la sortida del rival i, a més, aconseguien pilotes amb bones opcions per crear perill. Poc a poc, s’han convertit en amos del duel i les ocasions han començat a arribar. La primera, per a Ibon (15’) amb un córner molt tancat que ha estat a punt de convertir-se en gol olímpic. Després, ha provat sort Víctor amb un bon xut des de la frontal. En aquesta acció, s’ha acabat de lesionar. El jove jugador, que feia uns minuts ja havia notat quelcom estrany i havia hagut de ser atés, s’ha trencat i ha hagut d’estar substituït per Ton Alcover.

Malgrat la desgràcia, el Sant Andreu no s’ha desesperat. Ha continuat dominant i buscant el gol. Bruno ho ha provat al 21’ amb un xut des de lluny que Wilfred no ha pogut aturar. En el refús, Xavi Jiménez ha rematat i el meta olotí ha salvat l’1-0.

L’assetjament quadribarrat ha continuat i, al 23’, ha trobat premi. Ibon ha picat un córner des de la banda dreta, Carroza ha pentinat i Azparren ha rematat de cap amb totes les seves forces. El més difícil, avançar-se al marcador, estava fet.

I el Sant Andreu ha sabut jugar amb el marcador a favor. S’ha defensat amb encert davant un Olot que gairebé no ha trepitjat l’àrea. I ha buscat, amb un forta pressió, robar pilotes que li permetessin sortir a la contra. Així, fins al descans, el conjunt garrotxí no ha tingut opcions i, en canvi, els andreuencs han buscat amb xuts llunyans de Xavi Jiménez i Bruno la sentència.

El segon temps ha començat amb un Sant Andreu ambiciós. Ha buscat la porteria de Wilfred per sentenciar però no ha trobat camí del gol. Al 51’, una centrada d’Azparren, que havia recuperat el refús després d’una falta, l’ha tocat Mantenca que, sense voler, li ha tret un Viale que arribava en franca posició de rematada. Instants després, entre Alcover i Xavi Jiménez han recuperat una pilota que Rubén ha estat a punt de transformar en el segon. El seu xut, però, l’ha tret un defensa a córner.

El partit semblava controlat fins que, un cop més, la desgracia ha tornat a fer molt de mal. Carroza, improvisat lateral dret davant l’absència del lesionat Llamas, s’ha lesionat en una caiguda i ha hagut de retirar-se en llitera. Tampoc ha faltat una decisió arbitral discutida. Artacho Cobo ha entès que una puntada de Musa a Felipe dins l’àrea no era mereixedora de penal (77’).

Malgrat això, el Sant Andreu resistia. L’Olot ha arriscat i ha apostat per jugadors ofensius, fet que ha obligat als quadribarrats a recular. Tot i això, el perill garrotxí s’ha continuat limitant a xuts llunyans com un de Calavera que ha tret Morales (67’). Fins al minut fatídic, el 79’.

Llavors, tota la feina s’ha esgarrat. Una badada defensiva en un córner picat per Héctor Simón ha permès Germán, totalment sol dins la petita, rematar l’empat a 1. El cop ha estat duríssim. Per l’equip i per l’afició, que no ha fallat.

Els darrers minuts, amb un Sant Andreu desesperat buscant el segon i un Olot que, amb els canvis ofensius ja fet, tampoc tenia altra opció que jugar a l’atac, el partit s’ha trencat. Al 84’, Bruno ha arribat bé a l’àrea però ha culminat amb un xut desviat en lloc de provar la passada de la mort. La resposta de l’Olot ha estat letal.

Al minut 89, Musa s’ha incorporat a l’atac per banda esquerra, ha centrat i a l’àrea un Robert Simón més murri que els defenses andreuencs s’ha emportat la pilota i ha marcat davant la sortida desesperada de Morales. Si empatar ja era dolent, perdre era una enorme paletada de terra a la tomba andreuenca. L’equip ha intentat reaccionar però, malgrat un llarg temps de descompte, no s’ha aconseguit crear més que algun xut llunyà ben taponat per la defensa. La tragèdia s’ha consumat i, ara sí, la situació és crítica.

Camp: Narcís Sala. 1.200 espectadors

Sant Andreu: Morales, Carroza (Martí Tàpia, 60’), Viale, Azparren, Jilmar, Ibon, Víctor (Alcover 19’), Xavi Jiménez, Rubén, Bruno i Manteca (Felipe, 73’).

Olot: Wilfred, Calavera, Germán, Rojas, Rubén (Robert, 73’), Héctor Simón, Abel, Musa, Coro, Uri i Carlos (Trujillo 67’ (Sana, 93’)).

Àrbitre: Artacho Cobo (andalús). T.G.: Carroza, Azparren, Rubén / Abel i Germán.

Gols: 1-0, Azparren (23’). 1-1, Germán (79’). 1-2, Robert (89’).