A la tercera?

12.05.2015 13:12

Barcelona (G.Adalid).- El Club Natació Sant Andreu s’enfrontarà per tercera vegada aquesta temporada amb el totpoderós Sabadell en una final. Aquest cop serà al millor de 3 partits i el primer assalt serà el proper dimecres a la Pere Serrat (20.45.h), amb títol de lliga en joc. En les dues anteriors les andreuenques no han pogut tombar el millor equip del planeta, però aquest cop el guió podria canviar després de mostrar tot el potencial el passat diumenge a la Josep Serra. El segon assalt se celebrarà aquest dissabte a la Carles Ibars (12.30.h) i en cas de desempat seria diumenge a la mateixa piscina (12.30.h).

Que l’esquadra d’Aznar està completant una campanya per emmarcar és un fet. Tot i començar un projecte nou, el Sant Andreu es va plantar a la final de  la Copa Catalunya i va donar una bona imatge enfront de les noies entrenades per Nani Guiu tenint poc temps per preparar-se. A la primera volta de la fase regular de lliga les andreuenques no van acabar de donar el rendiment esperat però es van mantenir a prop del seu objectiu i van superar la majoria de partits amb més ofici que qualitat.

Però llavors va arribar la Copa de la Reina i l’equip va fer un salt qualitatiu del tot inesperat. Superant amb solvència i convenciment en els quarts i les semis. Es va plantar a la gran final i va aconseguir aguantar el pols el Sabadell durant tres quarts.

De nou centrades en la lliga, els mecanismes de l’esquadra d’Aznar han funcionat de forma notable al tram final de temporada i s’ha acabat assolint l’objectiu marcat a principi de temporada: acabar terceres la fase regular, només encaixant una derrota a la segona volta i superant el duel contra el Mediterrani, el seu rival directe.

Per la seva banda el Sabadell segueix invicte en totes les competicions d’àmbit nacional. L'última derrota la va patir el 29 d’abril del 2009 enfront de l’Alcorcón (7-11)  en el primer partit de la final del play off per títol de lliga (temporada 2008-2009).

Recentment les vallesanes han tornat a ser mortals després de patir la primera ensopegada contra l’Olympiacos (9-10) a la final de l’Euro League, el passat 25 d’abril, després de més de tres anys de sense conèixer el significat de la derrota.

L’últim precedent d’una final dels play off amb presència andreuenca és de fa quatre temporades, la 2010-2011. Per arribar a la gran fita també es va superar el Mataró després tres partits molts intensos i exigents. No es va poder posar la cirereta en aquell curs perquè el Sabadell va guanyar de forma clara en els dos enfrontaments de l’última eliminatòria.

D’aquella final s’han trobat alguns fets anecdòtics. D’aquell Sant Andreu en queden dues supervivents: l’actual capitana Ariadna Espasa i Desirée Fajardo i per part vallesana cal destacar que tres waterpolistes que ara militen a les ordres d’Aznar fa quatre anys defensaven els interessos del Sabadell: Noelia Mora, Helena Lloret i Marta Recio.